Obisk Celja in Celjskega gradu

Obisk Celja in Celjskega gradu

Pred dobrimi štirinajstimi dnevi, ko so se začeli prvi vroči in sončni dnevi, smo se odpravili na družinski izlet v Celje. Vreme je bilo takrat precej muhasto. V enem trenutku je bilo zelo oblačno, potem je bilo močno sonce in nato nas je popoldan dobil dež, ki nas je prisilil, da smo izlet končali nekoliko hitreje, kot je bilo načrtovano. Smo pa se kljub temu naužili svežega zraka in dobili nekaj vitamina D. Še dobro, da imam zadnji mesec vedno s seboj sončno kremo Aleodermal Solar. Gre za pršilo s faktorjem ZF 30+. Odkar imam otroke, sem še posebej občutljiva glede tega, katero zaščito za sonce uporabljamo. Vedno izberem naravno zaščito, ki je hipoalergena, dermatološko in klinično preizkušena (imamo občutljivo kožo) in vodoodporna. Letos prvič uporabljamo zaščito v obliki pršila, kar je še posebej praktično, saj so otroci namazani hitro in jim je tudi bolj zanimivo, če lahko pri pršenju pomagajo ter sodelujejo. Aleodermal Solar je primerna za vso družino, zato druge kreme trenutno ne uporabljamo in smo z njo zelo zadovoljni. Vsebuje tudi številne naravne in intenzivno negovalne učinkovine kot so aloe vera, arganovo olje, karitejevo maslo, hialuronska kislina, vitamin E itd., zelo lepo diši in kože ne masti.

Ravno tisti dan je v Celju potekala prireditev Urbani gladiator in otrokoma je bilo zelo zanimivo opazovati ekipe, ki so se med seboj pomerile v različnih (večinoma zelo divjih in umazanih) aktivnostih. Med njimi tudi prečkanje Savinje, metanje sulic, preskok ognja, nošenje vreč, plezanje čez zid, plazenje po blatu, nošenje hlodov, prevračanje gum, spust po Savinji, hoja preko gum, sabljanje, slamnati zid, tunel smrti, pajkova mreža itd. Zanimivo, kajne?

V Celjskem mestnem parku smo obiskali otroška igrala, kjer so se otroci igrali, a nam je hitro postalo prevroče, zato smo se umaknili v senco in se nato odpravili še na kosilo ter na sladoled.

Njami, našli smo tudi takšnega, čisto naravnega, brez mleka, da sem tudi jaz lahko jedla in ko se to zgodi, sem najsrečnejša (še vedno sem na dieti brez mleka in mlečnih izdelkov). Mimogrede, našli smo ga v slaščičarni Polonine sladke skrivnosti.

Ravno, ko smo se odpravili proti Celjskemu gradu, se je začelo pripravljati k dežju. Uspeli smo si pogledati Grajsko tiskarno, dvorišče in podstrešje, kjer bi naj strašilo, potem pa smo se morali umakniti v kavarno Veronika. Nekaj časa smo še vztrajali, pojedli malico in spili kavo (otroka pa sta se vozila po mokrem toboganu, da sta bila cela mokra, juhu), a dež ni ponehal, zato smo se odpravili proti domu. Kljub prehitremu zaključku, smo se imeli lepo in se zagotovo vrnemo, ko bo v Celju Odprta kuhna. 😉

Z ljubeznijo, Mama.


Današnja objava je nastala v sodelovanju z Aleodermal Solar. Hvala za sodelovanje! V teh dneh, ko so temperature že čisto poletne, je zaščita še kako pomembna (zadrževanje v senci pa tudi).

X