Ob koncu leta vam želim…

Ob koncu leta vam želim…

Kot da bi bilo včeraj, se spomnim, kako sem pisala lansko voščilo in razmišljala o vseh željah, načrtih ter ciljih za novo leto. Ne morem verjeti, da je leto spet naokoli in da je ponovno čas, da se uzremo nazaj in načrtujemo za naprej. Čakajo nas dnevi, ko bomo skupaj z družino in najbližjimi. Toliko nekih načrtov in želja imamo, da v bistvu sploh ne vem, če jih bomo uspeli uresničiti, ampak se s tem tudi ne obremenjujem. Skupaj bomo in to je vse, kar je pomembno. Lanski božič si bomo zapomnili predvsem po bolezni, zato bom letos še posebej hvaležna, če bomo uspeli ostati zdravi, ne glede na to, kaj bomo počeli. Zdravje je tudi tisto, kar si še posebej želim v novem letu, ki prihaja in vse ostalo bo zagotovo prišlo zraven.

Leto 2017 je bilo lepo in uspešno, a tudi polno preizkušenj in prelomnic. Najbrž mi bo ostalo v spominu, kot eno najtežjih let do sedaj. Naučila sem se tega, da je najbolj od vsega pomembno to, da se osredotočimo na stvari, ki so nam v življenju najbolj pomembne in nas osrečujejo. Brez oseb, ki nas imajo rade in nas podpirajo ter razumejo, so težki trenutki še težji in preizkušnje še bolj nemogoče. Izkoristite priložnost v teh prazničnih dneh in vsem tem posebnim osebam v vašem življenju povejte, kaj in koliko vam pomenijo in kaj pri njih še posebej cenite ter spoštujete. Spomnite se na njih, podarite jim kakšno malenkost, predvsem pa jim podarite svoj čas in svojo pozornost. Tudi otrokom.

Otroci so naše največje darilo. Takrat, ko se nam zdi, da nas nihče ne razume, nas oni razumejo. Takrat, ko imamo občutek, da smo sami in nam gre vse narobe, nam pokažejo, da imamo vedno nekoga ob sebi, da nikoli nismo in ne bomo sami in da je vse točno tako, kot mora biti, pa čeprav ni po naših načrtih. Takrat, ko se mi obremenjujemo s tem, v kateri evropski prestolnici bi si ogledali božični sejem, da bi bilo res nepozabno, nam otroci pokažejo, da so tudi lučke na domačem dvorišču enako čarobne, kot drugje. Tiste dni, ko se mame ves dan motamo po kuhinji in pečemo ter pripravljamo božično večerjo, nam znajo otroci iskreno (in včasih malo nadležno, hihi) povedati ter pokazati, da je večerja lahko okusna tudi, če katero stvar kupimo vnaprej pripravljeno ali si kako drugače olajšamo zadevo, če le to pomeni, da pridobimo kakšno minuto z njimi. V bistvu je vse to smisel praznikov. Da smo skupaj, da praznujemo, da kaj dobrega pojemo, se zabavamo, da obiščemo družino in prijatelje, za katere čez leto ni nikoli dovolj časa in da v novo leto vstopimo z veliko sveže in pozitivne energije, pripravljeni na nove dogodivščine in preizkušnje, ki nam jih pripravlja življenje.

Želim vam, da bodo vaši prazniki potekali čim bolj mirno in preprosto. Naj vam prinesejo obilo lepih trenutkov z vašimi najdražjimi in vi se potrudite, da se jih boste naužili ter zapomnili za vedno. V novem letu vam želim veliko zdravja, sreče in ljubezni, pa tudi uspeha in uresničenih želja ter načrtov. Naj vam dneve lepšajo otroški smeh, nagajive cvetke otrok, iskrene besede, mokri poljubčki, topli objemi, vroča kava, dobra hrana, kos torte in čokoladni piškoti, glasba, petje in ples, dobre knjige in vse tiste malenkosti, zaradi katerih je vredno živeti in v bistvu sploh niso malenkosti, še posebej pa niso namenjene temu, da v njih uživamo samo ob posebnih priložnosti. Naj bo vsak dan v novem letu posebna priložnost, ki jo bomo zagrabili z obema rokama! Res vam želim vse dobro! Se beremo v naslednjem letu.

Z ljubeznijo, Mama.

Današnja objava je nastala v sodelovanju z Lidl Slovenija.

X