Črno-belo in druga nasprotja

Črno-belo in druga nasprotja

Jeseni sem pisala o tem, kako je v moji omari začela prevladovati črna barva in kako se v njej dobro počutim (objavo si lahko preberete TUKAJ). Črna je še vedno velikokrat stalnica, a s spremembo letnega časa sem v zadnjem času velikokrat posegla po beli barvi. Glede na to, da je moda samo še en način izražanja samega sebe, lahko z njo marsikaj, zavedno ali nezavedno, sporočamo. Morda gre za trenutno počutje, življenjsko obdobje, vreme ali letni čas, a bela barva je zamenjala črno in v moji glavi povzročila veliko nekih misli o nasprotjih in kako jih med seboj pokombinirati tako, da bodo izpadli kot celota. Sem lahko hkrati ljubiteljica bele in črne barve? Sem lahko v enem trenutku v celoti oblečena v belo barvo, polna miline in nežnosti, spet drugič pa v črnini, divja, sproščena in elegantna. Ju lahko pokombiniram tako, da bo lepo izpadlo? Sta, čeprav nasprotujoči si, v bistvu obe del mene in zato kompatibilni? Vsi vemo, da sta v bistvu popolna kombinacija. Ne vem točno, kje v tej zgodbi sem se znašla med razmišljanjem o notranjih nasprotjih, a sem se.

Zanimivo je, da obstaja neko splošno prepričanje, da so nasprotja dejansko nekaj nasprotujočega. Vem, čisto nobenega smisla nima to, kar sem pravkar zapisala. Gre za to, da imamo vsi določene osebnostne lastnosti, ki so si nasprotujoče, a so vseeno naše in del nas. Nekako tako, kot je nasprotujoče to, da četudi nam grejo naši otroci v nekem trenutku na živce, to ne pomeni, da jih nimamo neskončno radi. Dolgo nisem sprejela tega, da sem lahko v nekem trenutku resna in stroga, v drugem trenutku pa sem sproščena in razigrana. Četudi močna in odločna, sem hkrati krhka in občutljiva. Zjutraj poslušam Justina Bieberja, zvečer pa Post Malone in dokler ne pomislim na to, kako zelo nasprotujoče si je to, mi sploh ni čudno. Popolnoma razumem, da so nekateri samo za belo, drugi pa samo za črno. Nekaj jih je za oboje skupaj, spet tretji pa so za barve. Kakršnekoli. Čisto razumem, ampak jaz sem pač za vse, ne glede na to, kako smešno je včasih to videti ali slišati. Tokrat sem se odločila, da bom krasno belo bluzico pokombinirala z jeansom in črnimi čevlji s peto, ki so absolutni must have za tiste, ki ne marate visokih pet, a bi bile rade urejene in elegantne. Te petke so ravno prav visoke/nizke za vsakdan, udobne pa dovolj za večurno sestankovanje, kavo s prijateljicami ali za večer na plesišču. Torbico sem dobila v dar od mojih kolegic blogerk. Hvala Anja, Danijela in Tjaša. Res me že dobro poznate. Izbrale ste točno takšno torbico, kot bi jo sama in k temu outfitu se odlično poda.

Bluza: Zara. Kavbojke: Stradivarius. Čevlji: Stradivarius. Ura: Cluse. Torbica: Stradivarius.

Ta dan, ko sva z Niko posneli te fotografije je bil poln druženja in produktivnih sestankov, zabaven, a v bistvu deloven, prijeten in sproščen, pa tudi naporen. Poln nasprotij, tako kot jaz in tako, kot oblačila, ki jih nosim ter stvari, ki jih v življenju počnem. Upam, da se boste našle tudi v takšnih objavah in ne samo v tistih, kjer govorim o igri z otroki in o tem, kako te naše majhne ter nadebudne glavice vzgojiti v dobre in odgovorne ljudi. V bistvu je vse zelo povezano. Se vam ne zdi?

Z ljubeznijo, Mama.

Foto: NLP Studio.

X