Oktober je dober.

Oktober je dober.

Poletje je lepo in brezskrbno. Rada ga imam. V zraku sta sproščenost ter otroška razigranost, vsakodnevni ritem pa je počasnejši in tega se človek hitro navadi. Prehod v jesen ni nikoli preveč simpatična. September zna biti zelo dolg, poln obveznosti in hitenja, pa še sprememba vremena nas vedno nekako “prehitro” doleti. Kar naenkrat pospravljamo kratke rokave in poletne obleke, dnevi se krajšajo, koža pa postaja bolj suha in občutljiva. Ampak potem pride oktober. Listje pričenja rjaveti in rumeneti, kostanji zorijo in padajo na tla, nekako se že navadimo na sprehode po gozdu ter na šelestenje listov pod nogami in če imamo srečo, nas doleti še indijansko poletje. Spet nas greje sonce. Tokrat na drugačen način. In spet smo polni energije.

Oktober je dober. Zdaj smo že navajeni na puloverje, tople bučne juhe, pečene kostanje in mošt. Tudi spremenjena rutina, glede nege kože, nam je zdaj že prišla v navado. Neverjetno, kako hitro se vremenske spremembe poznajo na naši koži. Moja koža je dokaj občutljiva na mrzel zrak in v takšnem času vedno postane suha ter zahteva dodatno vlago. Tudi pri otrocih sem to opazila in zato sem se odločila, da preizkusimo univerzalno družinsko kremo za vlaženje kože obraza Rosa+, kozmetike Lekovita. Že leta uporabljamo Lekobeba Kremo, za nego suhe in hrapave kože, z mandljevim oljem in čebeljim voskom, ki je namenjena zaščitni negi otroške kože telesa in obraza od prvega dne dalje. Kožo varuje pred izsuševanjem zaradi vetra in mraza in ponavadi jo zjutraj namažemo na njihova lička ter smo z njo zelo zadovoljni (uporabljamo jo po celem telesu, najbolj pa na ličkih, pozimi recimo pred vsakim sprehodom na mrazu in vetru). Obogatena je z ognjičem, kamilico in dekspantenolom, dobrodejno vpliva na kožo, spodbuja njeno obnavljanje, jo mehča in deluje blago antiseptično. O njej sem že pisala in bila je ena izmed prvih, podjetja Lekos, ki smo jo preizkusili ter tudi razlog za to, da smo se odločili, da preizkusimo še druge. Krema Rosa+ je pa bogata hidratantna nega z vodo in avokadovim oljem v kombinaciji z mandljevim oljem in lanolinom. Obogatena je z vitamini A, D, E in navlaži globlje plasti kože ter jo hkrati ščiti pred izsuševanjem. Primerna je za vse vrste kože. Na suho kožo jo nanesemo obilneje, na mastno pa v tanjšem sloju. Krema lahko nadomesti mleko za čiščenje obraza in je idealna za odstranjevanje ličil, tudi v predelu oči. Trenutno jo uporabljam kot podlago pred nanosom pudra, če pa mimogrede potrebuje nego še kateri od otrok, pa brez skrbi namažem še njihov obraz. Ker imam predele na obrazu, ki so še posebej izsušeni, kremo Rosa+ kombiniram s hranljivim oljem Vital za nego suhih predelov mlajše kože ali kot zunanja in globinska nega obraza, vratu in dekolteja zrelejše kože. Nekaj kapljic hranljivega vitaminsko-mineralnega razkošja, maščobnih kislin in antioksidantov kožo nahrani, varuje, mehča, gladi, spodbuja njeno obnavljanje in daje občutek ugodja. Olive, soja, avokado, sezam, korenček, jojoba in grozdne pečke so eliksir energije in sijaja za vašo kožo. Koža vam bo hvaležna za nekaj kapljic olja kot podlaga vlažilnim in hranilnim maskam.

Zdaj moja koža ni več suha in nič več me ne zateguje, hihi. Kljub mrzlemu zraku in temu, da se počasi že začenja kurilna sezona, je prožna in nahranjena ter ima dovolj vlage. Včasih takoj ugotovimo, katera krema in kakšna nega ustreza naši koži, spet drugič traja malo dlje, ampak je pa zelo pomembno, da spremembe na koži opazimo in se prilagodimo. Nega obraza se mi zdi zelo pomembna. Na njem se opazi resnično vse. Naš način življenja, prehrana in količina spanja, to, ali pred spanjem odstranimo vsa ličila in jo očistimo, gubice in to, ali jo primerno negujemo. Vsake toliko časa je dobro narediti tudi kakšen piling obraza in uporabiti kakšno masko (jaz sem preizkusila tudi njihovo osvežilno masko Hmelj, za nego občutljive in suhe kože), predvsem pa je prav, da se v svoji koži dobro počutimo in da smo s sabo in svojim življenjem zadovoljni, kar se vedno opazi tudi navzven. Oktober nam daje veliko razlogov za zadovoljstvo, zato jih užijmo.

Namig za večerno razvajanje mastne ali mešane kože z mastnejšim T predelom obraza in suhe razdražene kože : Na očiščen obraz nanesemo masko Hmelj v tanjšem sloju in jo vmasiramo, zjutraj obraz speremo samo z vodo. Koža je zjutraj na otip mehkejša in pomirjena. Še posebej so takšne nege veseli fantje in moški, ki ne prenesejo jutranjega nanašanja vlažilnih kremic. Pred nanosom maske se brez skrbi tudi obrijejo, saj hmelj, kamilica in oves kožo pomirijo in poskrbijo za hidratacijo od britja razdražene kože.

Z ljubeznijo, Mama.

Današnja objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Lekos. Prodajna mesta za nakup omenjenih izdelkov so Tuš drogerije in Tosama Bele štacunce po vsej Sloveniji. Spletni nakup pa na www.lekos.si in www.tosama.si.

Foto: NLP Studio.

X