4 predlogi za igro in ustvarjanje z otroki

4 predlogi za igro in ustvarjanje z otroki

V novembrskih in decembrskih dneh sem vedno na preži za kakovostnimi in “pametnimi” igračami ter predlogi za ustvarjanje. Ne samo, da je zima sezona igre v stanovanju, ampak je tudi čas obdarovanja. Rada podarim igračo, ki je poučna, ki spodbuja otrokov razvoj, ki ga zaposli za več časa in ob kateri otrok izrazi svojo domišljijo ter kreativnost. Ker nimam vedno časa, da bi sama pripravila materiale za igro in ustvarjanje, sem vesela igrač in materialov, ki jih lahko kupim in ne vzamejo veliko časa za pripravo, hkrati pa so kakovostni in raznoliki. Kar nekaj takšnih igrač sem pred tedni odkrila v spletni trgovini Singa (Singa je tudi uradni distributer vzgojnih igrač v Sloveniji) in nekaj smo jih že preizkusili, zato jih danes predstavljam, da boste lahko dobili kakšen navdih za igro in ustvarjanje ali pa za darilo za naše najmlajše. Osredotočila sem se na linijo za mlajše otroke 4+ iz programa 4M. “Program 4M sprosti domišljijo in spodbuja kreativnost. Izdelki 4M so dokaz kako lahko predani in navdihnjeni oblikovalci razvijejo kreativne igre in izdelke, ki navdušujejo radovedne otroke. Cilj oblikovalcev iger je v tem, da razvijejo varne in vznemirljive izdelke, ki spodbujajo kreativni razvoj otrok in njihovo domišljijo.” Aljaž, Zara in Jakob so bili igrač zelo veseli in za popoldneve, ko si želimo umirjenih družinskih trenutkov, je takšna igra najlepša.

4 predlogi za igro in ustvarjanje z otroki:

1. Spoznavanje življenjskega kroga. S pomočjo seta za spoznavanje življenjskega kroga, smo spoznavali življenjski krog različnih živali, pa tudi rastlin in se o tem pogovarjali. Že večkrat sem razmišljala o tem, da bi jim predstavila različne faze nastanka življenja določenega organizma, pa do zdaj še ni bilo časa, zato je bila ta igrača kot naročena za nas in za vse tri radovedneže (ja, tudi Jakob je sodeloval, čeprav še ni čisto razumel, zakaj se gre). Najprej so pripravili kartončke za posamezen organizem (v kompletu so npr.: pikapolonica, žaba, kuža, jabolko…), potem so en življenjski krog postavili v krog na igračo ter nato opazovali skozi “povečevalno steklo” in krog vrteli s pritiskom na gumb, kar jim je bilo še posebej zanimivo in zabavno. Zelo poučna igrača.

2. Izdelovanje škatlic za zobke. S pomočjo seta za izdelavo škatlic za zobke, lahko otroci izdelajo vsak svojo škatlico, jo po svoje pobarvajo in okrasijo ter v njo potem shranijo svoje zobke. Aljaž ima že kar nekaj stalnih zobkov, pred kratkim pa sta prva dva mlečna zobka izpadla tudi Zari, zato je takšna škatlica zelo priročna za shranjevanje, da se kateri od zobkov ne izgubi ali pa da se zobki med seboj ne pomešajo (haha, nikoli ne veš, življenje s tremi otroki je pestro in včasih se potem niti ne spomniš kam shraniš določene stvari). Eno bomo naredili tudi Jakobu, čeprav še ni v tej starosti, da bi mu zobki izpadali, ampak ga bo počakala.

3. Odtis dlani. Pri tej aktivnosti lahko brez težav sodelujejo tudi mlajši otroci. Najlepše pri tem je, da ostane spomin na otroško dlan v nekem starostnem obdobju in ta spomin lahko obdržimo zase, lahko pa ga tudi podarimo babicam ali dedkom ipd. V vsakem primeru je to luštna aktivnost za vso družino, set za izdelavo pa najdete TUKAJ.

4. Izdelovanje magnetkov. Izbrala sem set za izdelovanje magnetkov v obliki dinozavrov, saj dinozavre pri nas doma že od nekdaj obožujemo in so vedno aktualni. Pri vseh teh izdelkih, ki jih izdelujemo iz mavca, jaz najprej naredim maso in jo dam v modelčke in potem barvamo (navodila so priložena setu). Če bi bili otroci starejši, pa bi jim lahko prepustila tudi izdelovanje mavca. Končni izdelek, ki ga je vsak od otrok pobarval po svoje, smo prebarvali z barvo, zaradi katere se magnetki ponoči bleščijo, nanje prilepili magnet (vse priloženo) in jih nato dali na hladilnik, kjer do zdaj nismo imeli magnetkov. To sem zelo pogrešala, saj smo magnetke nekaj časa zbirali (iz vsake počitniške destinacije smo enega prinesli domov in ga za spomin dali na hladilnik). Tudi magnetki so luštno darilo.

V primeru nakupa na spletni strani singa.si med obdobjem od 9.12. do 31.12.18 z vpisom promo kode “ZLJUBEZNIJOMAMA” prejmete 20% popust na vse izdelke.

Z ljubeznijo, Mama.

Današnja objava je nastala v sodelovanju s spletno trgovino Singa.

X