Egg Helmets

Egg Helmets

Že kar nekaj let uporabljamo otroške čelade Egg Helmets in že večkrat sem jih omenila, danes pa bi želela izpostaviti, zakaj smo izbrali ravno te čelade in kako smo z njimi zadovoljni.

Egg so inovativne, visoko prilagodljive, večnamenske športne čelade za otroke (za otroke med približno 3 in 12 letom starosti) in to je bil odločilni razlog za nakup. Vedela sva, da se bodo otroci ukvarjali z različnimi športi, pri katerih bodo potrebovali čelado in ko sva videla, da obstaja čelada, ki jo lahko uporabijo in pri kolesarjenju in na smučeh, je to bil odločilen razlog za nakup. Drugi razlog je bil pa ta, da so zelo lepo narejene, kakovostne in imajo lep, sodoben dizajn. Otrokom je všeč, da lahko čelado sami oblikujejo in prilagajajo z uporabo Skin-ov (natisnjene elastan prevleke) in Addon-ov (dodatki iz mehke gume). Zelo pomembno pa je, da čelade niso le zabavne, ampak jih odlikujeta tudi izjemno udobje in odlična varnost, saj so v skladu z vsemi varnostnimi standardi za smučanje, deskanje na snegu, kolesarjenje in rolkanje – varnostni predpisi za športe na snegu, ulici in vodi (CE NEN 1077, 1078 & 1385 TüV certifikat). Čelada je na voljo v dveh velikostih, in sicer S (48-52 cm) in M (52-56 cm). Imajo jo vsi trije otroci, do zdaj pa smo jih preizkusili na poganjalcih, pri kolesarjenju in na smučeh.

Prednosti večnamenske otroške čelade Egg:

  • Večnamenska. Za smučanje, deskanje na snegu, rolanje, kolesarjenje, skate bordanje, wake boardanje, kajtanje ali druge gravitacijske športe.
  • Čelada Egg Helmets vsebuje integriran sistem zračnih difuzorjev za pretok zraka in s tem za zračenje in hlajenje glave. Integriran sistem prezračevanje omogoča dotok zraka, ki potuje čez glavo in zapusti čelado na zadnji strani.
  • Zunanja lupina iz polikarbonata. Zunanji material ima idealno kombinacijo trdnosti, moči in odpornosti ter hkrati ohranja fleksibilnost.
  • EPP super varnostno jedro. Patentirano fleksibilno ‘multi-impact’ notranje jedro prinaša optimalno prileganje in varnost. Fleksibilen polipropilen ima odlične zmogljivosti absorbcije in blaženja udarca ter ima ob trku visoko povratno hitrost v prvotno stanje, hkrati pa je izjemno lahka. Poleg tega ne vpija vlage, zaradi česar je čelada higienska in primerna za vodne športe.
  • Odpiralni sistem z enim dotikom. Integriran odpiralni sistem z enim dotikom in trak pod brado s stranskim pritrdilnim sistemom je “pinch-free” (brez vščipa) in se lahko enostavno upravlja z eno roko, tudi med nošenjem rokavic. Poleg tega je odpiralni sistem primeren za levičerje in desničarje saj se lahko zapne na obeh straneh čelade.
  • Prilagodljiva. Neskončne možnosti oblikovanja in prilagajanja z elastičnimi tkaninami različnih dizajnov Skin-i, ki se brezhibno prilegajo in z zabavnimi dodatki iz mehke gume Add on-i, ki se pritrdijo na zunanji strani čelade preko Skin-a.Odlično za vse nas, ki se določenih vzorcev in barv hitro naveličamo ali pa jih radi pokombiniramo z barvo koles, poganjalcev ter oblačil, hihi.
  • Zaprta retro oblika čelade, ki popolnoma pokriva ušesa in zgornji del vratu za optimalno zaščito pri najrazličnih športih.

Pomanjkljivosti večnamenske otroške čelade Eggs:

  • Kljub integriranemu sistemu prezračevanja, je čelada v poletnih mesecih resda malo bolj vroča, kot so druge čelade, ki nimajo pokritih ušes in zgornjega dela vratu. Mi se v najbolj vročih dnevih tako ali tako izogibamo takšnim športom ob katerih bi se preveč spotili, tako da nas to ne moti preveč.

Ostalih nekih pomanjkljivosti ne vidim in ravno to je razlog, zakaj se mi zdi prav, da se takšne dobre izdelke izpostavi in morda nekomu olajša odločitev za nakup. Na blogu je več objav, kjer so otroške čelade Egg Helmets izpostavljene in če si jih želite prebrati, jih najdete TUKAJ, TUKAJ in TUKAJ. S kodo “EGGAKCIJA” sta pri nakupu čelade v otroški trgovini Silly Skin in Ad-on po izbiri gratis. Upam, da vam objava in koda koristita.

Z ljubeznijo, Mama.

Današnja objava je nastala v sodelovanju z otroško trgovino Silly.

X