Božič

Home / Uncategorized / Božič

Če že nekaj časa spremljate moj blog (in če ga boste v prihodnje), boste opazili, da so moje božične objave vsako leto podobne, saj je naš božič sestavljen iz enega kupa družinskih tradicij, ki se jim ne želimo odreči. Ne vem zakaj točno mi tradicija veliko pomeni, ampak mi. Vsako leto na isti dan počnemo iste stvari in na naših krožnikih je vedno enaka božična večerja, zato se kar navadite. Na običaje, ki sem jim bila priča kot otrok imam lepe spomine in resnično si želim, da bi to ohranila in prenesla na svoje otroke. Dodala sem še kakšno svojo domislico, ki zdaj postaja samo naša družinska tradicija in vidim, da otroka že malo razumeta kako in zakaj (tudi na splošno imamo v našem vsakdanu veliko rutine in ponavljajočih se stvari, zato jima je to blizu). Letošnji božič mi bo ostal v spominu, kot eden najlepših do zdaj.

Poleg tega, da smo popoldan in večer preživeli kar v božičnih pižamicah (otroka), smo se lotili tudi peke maslenih piškotov in spodnjo fotografjo sem morala vključiti v objavo, saj takrat sploh nisem opazila, kako sta oba na enak način “prijela” valjar, da sta oblikovala testo. Takšne stvari so smešne najbrž samo meni, kot mami, ampak mi je res žal, da nisem tega opazila v trenutku, da bi videla ali je bilo spontano ali je morda eden posnemal drugega.

Naša letošnja smrečica je bila v bistvu naša “ta stara” in tudi okraski so bili lanski (in nekaj kupljenih), saj letos ni bilo časa za masovno proizvodnjo. Nekaj malega smo ustvarili, ampak smo jih podarili babicam in dedkom. Sem pa lani tako lepo shranila cimetove zvezdice, da so še letos kot nove in nam krasijo smrečico ter dišijo po celotni dnevni sobi. Recept za te okraske najdete v arhivu bloga.

Po tem, ko smo okrasili smrečico, smo imeli še božično večerjo, vmes smo poslušali in peli božične pesmi ter plesali, brali božične zgodbice in se pogovarjali. Ne bi si mogla želeti bolj mirnega in lepega večera.

Na božično jutro smo skupaj odprli darila in jih morali seveda takoj tudi preizkusiti. Sestavljanki, ki sem ju izbrala v otroški trgovini Silly in o katerih sem že pisala v eni od prejšnjih objav, sta čudoviti in otroka ju z veseljem sestavljata. Všeč mi je, da je ta, ki sem jo izbrala za Alajža pravokotne oblike in je zato še bolj zanimiva za sestavljanje.

Vesel božič in lepe praznike še naprej!

Z ljubeznijo, Mama.


Aljaž in Zara imata na fotografijah oblečene božične pižamice iz spletne trgovine Next, Zarina špangica pa je usnjena mašnica Owlie Bowlie, ki jo je dobila za rojstni dan. Če vam je všeč sestavljanka pa le pokukajte še na spletno stran otroške trgovine Silly ali na njihovo Facebook stran.

X