Kaj je v moji previjalni torbi Stokke?

Kaj je v moji previjalni torbi Stokke?

Vsake toliko časa svojo previjalno torbo malo očistim in ponovno organiziram, da se v njej ne nabirajo stari računi in ostala šara. Tako sem naredila tudi tokrat in se odločila, da spišem objavo o tem, kaj se v moji previjalni torbi skriva v tem trenutku. Med vsemi stvarmi je kar nekaj mojih najljubših izdelkov in ker gremo na sprehod, po opravkih ali na kakšen obisk vsaki dan, so te stvari ves čas v uporabi. Vedno je dobro slišati, kako previjalno torbo pripraviti čimbolj optimalno, a hkrati tako, da stvari ne zasedejo preveč prostora (če bi s seboj vzele vse stvari, ki so “za vsak slučaj”, bi potrebovale potovalko, hihi). Pomembno je tudi to, kakšna je previjalna torba, koliko ima raznih predalčkov za potrebščine in kako prostorna ter uporabna je. Uporabljam previjalno torbo Stokke, ker se ujema z našim otroškim vozičkom Stokke Trailz in ker je ravno prav velika za vsakodnevne potrebščine. Imam navadno previjalno torbo Stokke in tisto, ki se lahko spremeni v nahrbtnik (več v objavi TUKAJ in TUKAJ). Velikokrat spakiram malico, termo posodo, pribor in steklenice zame ter za Aljaža in Zaro posebej, ker nas je pet in če vzamemo s seboj hrano, potem previjalna torba ni dovolj. Za vse ostale stvari, ki so na fotografiji, je prostora dovolj in to je tisto, kar imam vedno s seboj. Upam, da vam koristi tudi kakšna moja izkušnja z omenjenimi izdelki.

Kaj je v moji previjalni torbi?

  1. Slinčki. Jakob se veliko slini, zato ne greva nikamor brez slinčka okoli vratu in enega rezervnega v previjalni torbi. Prav tako imam vedno s seboj tudi en slinček za hranjenje, ker smo veliko zunaj in nikoli ne vem, kdaj ga bom potrebovala. Trenutno najraje uporabljam rutice in slinčke Kokopoko. So lepi, uporabni in kakovostni. Všeč mi je, da niso na ježka, ampak se zavežejo na trakce (rutice so na gumbke) in da so dovolj veliki ter da se lahko operejo na višji temperaturi.
  2. Grizalo. Vedno imam s seboj tudi kakšno grizalo za trenutke, ko ga srbijo dlesni. Mamari leseno grizalo na fotografiji sem našla v spletni trgovini Gozdna Vila in mi je všeč, ker ga lahko pripnem na slinček ali na oblačila in ga ne more kar tako izgubiti. Ponavadi se z njim zaposli za kar nekaj časa.
  3. Posodica Tupperware, ki je del kompleta ostrig različnih velikosti (v kompletu so tri). V njih shranjujem različne prigrizke, ki na tak način vedno ostanejo sveži. Posodice so ravno prave velikosti, da grejo v previjalno torbo.
  4. Steklenička in posodici za prigrizke (tudi za nadomestno mleko) Twistshake. Že nekaj časa sem si želela Twistshake stekleničko, a takšno z ustnikom, na katero je bilo potrebno malo počakati (do zdaj so bile na voljo samo takšne s cucljem). No, zdaj so tukaj in Jakobu je ustnik malo bolj všeč, kot cucelj. Večinoma pije vodo, po obrokih goste hrane, ponudila pa sem mu tudi že nesladkan otroški čaj. Ne spije veliko, saj se še vedno večinoma dojiva, a ta steklenička bo aktualna še kar nekaj mesecev. Tudi posodici sta zelo uporabni.
  5. Termo posoda. S seboj jo vzamem takrat, ko smo na poti v času kosila. V tej posodici je kašica vroča do dve uri, zato ni ravno za dolge razdalje in potovanja.
  6. Potrebščine za mamo. Vedno imam s seboj nekaj svojih osnovnih stvari. Denarnico, telefon, balzam za ustnice in lip gloss, kremo za roke, papirnate robčke, kakšen trak za na glavo ipd.
  7. Odejica Kokopoko, ki jo prejmeš v takšni vreči in jo lažje vzameš s seboj. Velikokrat jo dam kar tako v voziček ali v avto, tako da je vedno nekje pri roki. V mrzlih dneh jo imam kar v previjalni torbi in še vedno ostane dovolj prostora za druge potrebščine. Odejica je obojestranska, mehka in topla, na voljo pa je več sodobnih vzorcev. Jaz sem izbrala takšnega “indijanskega”, ker mi je ta stil zelo všeč, pa tudi barve so mi pisane na kožo.
  8. Ropotuljica srnica iz otroške trgovine Silly. Ta je ena Jakobovih najljubših in njena ušesa se redno znajdejo v njegovih ustih, hihi. Ropotuljice, grizala in igrače, ki jih jemljem s seboj večkrat zamenjam, da ostanejo zanimive in se jih ne naveliča.
  9. Rezervna kapa. Ker ima Jakob na svoji bundici toplo kapuco, mu včasih kapice ne nataknem na glavo, ampak jo imam s seboj za primer, da ga vzamem iz vozička in ga imam v naročju.
  10. Torbica za pleničke, previjalno podlogo, vlažilne robčke in kremice, ki je bila v kompletu s previjalno torbo Stokke in je zelo praktična, saj jo lahko vzamemo s seboj posebej. Recimo poleti, na plažo, sem vzela samo to majhno torbco s potrebščinami in jo dala v voziček ali v torbo za na plažo.
  11. Plenice. Trudim se, da imam vedno s seboj vsaj tri plenice in da jih sproti dajem v torbo, a ker se jih hitro porabi, se mi je že zgodilo, da sem šla kam tudi brez. Ups. Na srečo imam okoli sebe vedno kakšno mamico, ki mi jih lahko posodi. Pleničke so res ena tistih potrebščin, ki jih ni dobro pozabiti, prav tako so pomembni tudi vlažilni robčki in kakšen dodaten kos oblačila za preobleči. Jaz vzamem ponavadi samo kakšne dodatne nogavičke in bodi. Odvisno od tega kam gremo in za koliko ur.
  12. Lekobeba krema za ritko in/ali krema za nego ter v poletnih mesecih še sončna krema Soleo Organics.
  13. Tetra plenica. Z veliko tetra plenico Aden in Anais sem v prvih mesecih zaščitila voziček, jo uporabila kot tanko odejico v poletnih mesecih, kot podlogo, ob podiranju kupčka, za brisanje mleka, ki ga dojenček polije po obroku, za povijanje v štručko in še in še. Tako majhna, kot velika tetra plenica, sta vedno z nami.
  14. Wet-bag Anabanana v katero lahko spraviš mokra in umazana oblačila (ker jih imam več, sem v eni izmed njih vedno shranjevala različna grizala in ropotuljice, da so bila ločena od ostalih stvari, ker jih dojenčki dajejo v usta in je fajn, če ostanejo čista).
  15. Osnovne potrebščine za sorojence (pobarvanke, barvice, otroško revijo Zmajček, prigrizek ipd.).

Dude in takca oz. priponke za dudo ni na seznamu, ker ima to vedno pripeto na slinčku (dudo ima samo eno). Vesela bom, če mi napišete, katere so tiste stvari, brez katerih nikoli ne odidete od doma in ki vam na poti najbolj koristijo. Hvala.

Z ljubeznijo, Mama.

X