Ustvarjanje zapestnic in ogrlic (za darilo)

Ustvarjanje zapestnic in ogrlic (za darilo)

Dober teden dni nazaj smo izdelovali pajke iz papirnatih skodelic (objava TUKAJ) in ker smo vmes čakali, da se barva na skodelicah posuši, smo naredili še nekaj zapestnic in ogrlic (zato sta otroka tako črna, haha). Ker smo se tisti vikend tudi odpravljali na praznovanje sestrinega rojstnega dne, sta ji otroka naredila zapestnico, za darilo, izdelala pa sta jih tudi sebi, stricu in kasneje je Aljaž eno podaril še prijatelju. Zara je že nekaj časa navdušena nad zapestnicami in si je eno naredila že v vrtcu iz vrvice in koščkov slamic. Tokrat sem v Sparu kupila že pripravljen paketek vrvic in lesenih perlic za natikanje in ideja se je izkazala za odlično “last minute” idejo za ustvarjanje, saj sta se otroka z izdelovanjem zapestnic zamotila za kar nekaj časa in pokazala veliko domišljije in ustvarjalnosti ob sestavljanju poljubnih kombinacij barv in oblik perlic. To je tudi odlična vaja za fino motoriko, saj je luknjica toliko majhna, da je potrebno biti kar spreten in natančen. Obema je šlo zelo dobro od rok.

Kaj potrebujemo za izdelavo zapestnic?

  • Vrvice,
  • Perlice različnih barv in oblik, lahko tudi različnih materialov (kot sem omenila v objavi, lahko uporabite tudi na koščke narezane slamice ali makarone) z luknjicami.

Kako naredimo zapestnice in ogrlice?

Otroku ponudimo vrvice in perlice ter mu pokažemo, kako jih natika na vrvico. Pustimo mu, da ustvarja poljubne kombinacije in vadi fino motoriko. Na koncu mu vrvico zavežemo. Ker so bile kupljene vrvice daljše, sem jih narezala na ustrezno dolžino za majhne rokice (in tudi za sestrino roko, približno).

Vem, gre za zelo preprosto aktivnost, ki ne zahteva nobene priprave in ponavadi takšnih aktivnosti na blogu ne objavim (vsaj ne pogosto), a sta bila tako luštna in zavzeta ob izdelovanju, da sem morala objaviti. Velikokrat je tako, da so aktivnosti za izdelovanje daril dobro sprejete in takšna darila najlepša, saj je otrokom še posebej všeč, če lahko naredijo nekaj, za nekoga, ki ga imajo zelo radi. Kmalu bo čas za izdelovanje božičnih daril in se že veselim, da bosta sodelovala tudi Aljaž in Zara.

Z ljubeznijo, Mama.

X