Moja jutranja make-up rutina (Bell Hypoallergenic)

Moja jutranja make-up rutina (Bell Hypoallergenic)

Večkrat dobim kakšno vprašanje o tem, kako mi uspe zraven treh otrok izgledati urejeno in vsaj na pol dostojno. Priznam, veliko mi pomeni, da nisem ves dan v trenirki ali pižami (čeprav včasih prav paše) in da si, kljub temu, da sem večino časa z otroki (med porodniškim dopustom sem ves čas z Jakobom, starejša otroka sta v vrtcu in smo skupaj popoldan ter ob vikendih), rada vzamem zjutraj nekaj minut zase. Takrat pojem zajtrk, spijem kavo in se uredim. Včasih je tako, da otroke v to svojo rutino vključim, včasih pa imam srečo in se ravno kaj zaigrajo ali pa spijo in lahko to opravim čisto sama. Stanovanja nikoli ne zapustim brez ličil. Če se mi slučajno ne uspe urediti in naličiti zjutraj, naredim to pred odhodom od doma. Glede količine ne pretiravam, ker imam rada naraven videz, a se z njimi vseeno bolje počutim. Spodaj opisujem, kateri koraki in izdelki sestavljajo mojo vsakodnevno jutranjo make up rutino. Moram reči, da sem pred kratkim odkrila izdelke Bell Hypoallergenic in ker sem res dolgo iskala nekaj, kar bi ustrezalo moji občutljivi koži (imam alergijo na določene sestavine v kozmetiki), ne morem, da ne bi tudi tukaj delila svojega navdušenja. Preizkusila sem kar nekaj njihovih izdelkov, saj so cene ugodne in v nadaljevanju bom opisala tudi to, s čim sem najbolj zadovoljna in kaj je del moje vsakodnevne rutine. Všeč mi je, da so njihovi izdelki antialergeni in brez dišav ter zato primerni za tiste z občutljivo kožo in očmi. Prav tako niso testirani na živalih.

Moja jutranja make-up rutina:

  1. Najprej si seveda umijem zobe in obraz ter si ga navlažim z vlažilno kremo. Trenutno uporabljam znamko Mixa, ki je ena izmed redkih, ki mi ustrezajo. Uporabljam njihovo kremo za obraz, mleko za telo in kremo za roke ter otroški šampon. Kupila sem si tudi Bell Hypoallergenic BB kremo. V bistvu sem ena tistih žensk, ki ne pozna točne razlike med BB in CC kremo (ups), ampak s to BB kremo sem res zadovoljna. Glede na to, da gre za kremico, je v bistvu zelo dobro prekrivna, hkrati pa je kremna in kožo navlaži ter pusti en tak lahek občutek.
  2. Vedno uporabim korektor, predvsem za podočnjake in druge nepravilnosti. Trenutno uporabljam korektor znamke Catrice, a je na mojem seznamu želja že tisti od Bell Hypoallergenic. Če sem z neko kozmetiko zadovoljna in ustreza moji koži, potem ponavadi preizkusim vse izdelke, ki jih potrebujem in se jih držim, dokler mi ustrezajo. Zaradi težav z alergijami nerada preizkušam različne znamke kozmetike, saj težko najdem takšno, ki bi mi popolnoma ustrezala in bi zaradi tega, po nepotrebnem, zapravila ogromno denarja.
  3. Kadar ne uporabim BB kreme, uporabim Bell Hypoallergenic podlago. Morda mi je BB krema celo ljubša, a tudi podlaga je lahka, kremna (mogoče malo manj kot BB krema) in dobro prekrivna. Po nasvetu sem izbrala najsvetlejši odtenek 01, a mislim, da bom preizkusila še 02, da vidim, kateri mi bolje ustreza. Tudi embalaža mi je všeč, saj se podlaga enostavno izstisne. Ponavadi jo nanesem kar s prsti, preizkusila pa sem tudi njihovo gobico za nanašanje podlage. Je dokaj dobro obstojna.
  4. Vedno nanesem tudi rdečilo za lica. Nimam najljubšega in uporabljam različne znamke, a sem pred leti kupila kremno rdečilo, katerega tekstura mi je zelo odgovarjala, zato sem bila zelo vesela, da sem ga opazila tudi pri Bell. Zagotovo ga preizkusim.
  5. Tudi obrvi vedno zapolnim. Imam Bell Hypoallergenic gel za oblikovanje obrvi, a mi bolj ustrezajo izdelki za obrvi v prahu, zato bom preizkusila še set za oblikovanje obrvi. Pred tem se uporabljala Catrice in sem bila kar zadovoljna. To se mi zdi zelo pomembna točka jutranje rutine. Imam zelo temne obrvi, ki potrebujejo skoraj vsakodnevno nego (imam jih ogromno in bi absolutno potrebovala več časa za urejanje, a ga pač nimam, hihi) in zapolnitev je res pika na i.
  6. Maskare ne uporabljam vsaki dan. Do tega je prišlo ravno zaradi tega, ker mi nobena znamka ni ustrezala. Preizkusila sem tudi nekaj naravnih znamk, a mi tekstura ni ustrezala. Oči so me srbele in se mi ves čas rosile, zato je bilo zelo neprijetno. Preizkusila sem maskaro Bell in tega občutka ni bilo, zato jo bom zdaj zagotovo uporabljala bolj pogosto. Imam kar dolge trepalnice, a vseeno maskara še lepše podari oči, zato jo rada uporabljam. Uporabljam Bell maskaro za goste trepalnice.
  7. Ustnice. Na koncu poskrbim za navlažene ustnice. Z ustnicami sem imela od nekdaj največ težav. Noben vazelin, noben balzam za ustnice, lip gloss ali šminka mi nikoli niso ustrezali. Ves čas sem imela težave z razpokanimi in suhimi ustnicami in vedno mi je bilo težko, ker nisem mogla uporabljati nobene šminke. Najhuje je bilo v zimskem času in končno sem se odločila, da preizkusim še kozmetiko Bell. Naročila sem si Bell Hypoalergenic obnovitveni balzam za ustnice, Bell Hypoallergenic šminko v svinčniku Soft Colour, Bell Hypoallergenic tekočo šminko z mat učinkom, Bell Royal Mat šminko n Bell Hypoallergenic kremno šminko. Res sem želela preizkusiti več različnih izdelkov in ugotoviti, kaj je tisto, kar mi najbolj ustreza (omenjene stvari sem naročila v dveh ločenih naročili, ko sem videla, da mi njihove šminke ustrezajo in so tako edine, med vsemi, ki sem jih preiskusila). Obnovitveni balzam za ustnice uporabljam vsaki dan in ga res priporočam, ker je v trenutku postal moj “must have” izdelek za nego ustnic. Prav tako me je očarala tekoča šminka z mat učinkom, ki je res nekaj posebnega. Izbrala sem različne barvne odtenke, nekaj pa jih še nameravam preizkusiti in upam, da mi v kakšni od naslednjih objav uspe spisati, kako sem zadovoljna s posamezno šminko. Trenutno je moja najljubša šminka Bell Royal Mat (Na fotografiji sem dve šminki zaprla z napačnim pokrovčkom in opazila šele zdaj, ups. Royal Mat ima črno embalažo.) Imam jo v odtenku 01. Vse šminke in ostale izdelke Bell Hypoallergenic najdete TUKAJ.

Upam, da ste v današnji objavi našle kakšen nasvet zase. Če imate občutljivo kožo in težko najdete primerno kozmetiko, vam zgornje izdelke vsekakor priporočam. Prav tako so zgornji koraki zelo hitro opravljeni. V manj kot 10 minutah se počutim vsaj približno urejeno in ženstveno, hihi.

Z ljubeznijo, Mama.


Hvala Bell Cosmetics Slovenija, ki so se z veseljem odzvali na povabilo o sodelovanju in so bili veseli moje pozitivne izkušnje z njihovimi izdelki. Tisti, ki želite biti na tekočem z novostmi in ugodnostmi, jih najdete tudi na Facebooku Bell Cosmetics Slovenija in Instagramu @bellhypoallergenicslovenija.

X