“Mama” jeans in kako ga kombiniram

“Mama” jeans oz. kavbojke (mom jeans) so trenutno moje najljubše in jih imam oblečene skoraj vsaki dan. Gre za kavbojke, ki niso popolnoma oprijete in imajo zelo visok pas, kar dobro skrije trebušček, ki je ostal od poroda, haha. Moje so 3/4 dolžine in odkrivajo gležnje. Imam ene raztrgane in ene klasične “mama” kavbojke, ki so nastale po vzoru tistih, ki so jih ženske nosile v 80ih. Najdete jih v različnih barvah in nekoliko različnih stilih. Po mojem mnenju bi jih morala v svoji omari imeti vsaka mama, saj so udobne, skrijejo določene nepravilnosti in se zlahka kombinirajo na različne načine ter lahko lepo pristajajo različnim tipom postave (predvsem pa so udobne!). Kombinirate jih lahko tako, da so primerne za v trgovno, za v park z otroki in tudi za na zmenek ali večerjo. Vse je odvisno od kosov oblačil, ki jih izberete in od čevljev. Spodaj bom zapisala svoje tri najljubše načine kombiniranja “mama” kavbojk.

Za spodnji videz sem izbrala nekoliko bolj drzne kose oblačil in uporniško verzijo “mama” kavbojk z mrežastimi hlačnimi nogavicami. Trend mrežastih nogavic mi je zelo všeč, zato sem jih kupila več. Imam dvojne hlačne nogavice in nekaj raznobarvnih nizkih nogavic (brez pentlje, ta mi ni najbolj všeč). Ene hlačne nogavice imajo manjše luknjice (kot na fotografijah), druge pa večje luknjice in zaenkrat se še nisem odločila, kaj mi je ljubše. Pulover ima naborke in mi je takoj padel v oči, prav tako pa imam najraje črno barvo, ki paše povsod, tudi k novemu nahrbtniku. Ko sem na Instagramu objavila fotografijo nahrbtnika z mojim logotipom, ste me presenetile s pozitivnim odzivom in željo po tem, da bi ga lahko nosile tudi ve. Bila sem presenečena, saj sem ga dala narediti zase in nisem niti pomislila na to, a vam željo z veseljem izpolnim. Povezala sem se s Foxboutiqe-om in eko bombažni nahrbtniki Z ljubeznijo, Mama bodo kmalu na voljo. Svojega si lahko naročiš na info@zljubeznijomama.com.

Moji trije najljubši načini kombiniranja “mama” kavbojk:

  1.  S puloverjem. Najraje imam širše “oversized” puloverje, ki jih lahko zataknem za kavbojke. Všeč so mi tudi krajši puloverji (tudi ta na fotografiji je krajši, a sem ga vseeno zataknila za pas), ki sami od sebe lepo razkrijejo visoki pas. Najraje imam pletene puloverje, a so tudi bombažni primerni in če imajo še kakšen napis, še toliko bolje.
  2. S srajco. Podobno, kot pri puloverjih imam rada srajce, ki niso popolnoma oprijete in jih lahko zataknem za pas kavbojk. Zataknemo lahko celo srajco ali pa samo sprednji del, za bolj športni videz. Pod srajco lahko nosimo navadno majico s kratkimi rokavi in si srajco ob toplem vremenu slečemo ter zavežemo v pasu. Najraje imam kariraste srajce. Če pa je mrzlo, pa lahko na srajco oblečemo še pulover.
  3. Z navadno belo/črno bombažno majico s potiskom (t-shirt) in supergami. Na fotografijah imam obute Oxfordke, a ponavadi imam na sebi vedno superge, saj je življenje s tremi otroki, ki so ves čas v gibanju, zelo aktivno.

Zadnja leta je moda mamicam zelo naklonjena, saj je v modi veliko ohlapnih in udobnih oblačil in čevljev. Tudi prehodne jakne za pomlad so večje “oversized” in zato primerne za kombiniranje z zgornjimi kosi oblačil in za lovljenje z otroki, hihi. Vsi omenjeni videzi so lahko športni, če obujemo superge, lahko pa jih kombiniramo z Oxfordkami ali celo s petami, za bolj eleganten videz.

Mama kavbojke: River Island. Pulover: Stradivarius. Mrežaste nogavice: Asos. Oxford čevlji: Deichmann. Choker: Primark. Sončna očala: Optika Sentina. Nahrbtnik: Z ljubeznijo, Mama (info@zljubeznijomama.com). Otroški voziček: Stokke Trailz.

Z ljubeznijo, Mama.

X