Črna je nova črna!

Črna je nova črna!

Poznate tisti občutek, ko ste na porodniškem dopustu in ste večino časa neurejene, v trenirki, ali pa urejene tako na hitro, da še same točno ne veste kaj ste oblekle? No, jaz poznam. Zelo dobro. Od nekdaj sem se rada uredila in lepo oblekla, moda pa je zame še en način izražanja svoje osebnosti in počutja in mi veliko pomeni. Na koncu porodniškega dopusta sem že komaj čakala, da oblečem kaj lepega, obujem pete in zraven pokombiniram še kakšno drugo torbo, kot previjalno torbo. Zdaj, ko je Jakob star že leto in pol in sem se že dodobra navadila na nov ritem, na službo in nekoliko drugačne obveznosti, sem spet pridobila nekaj več časa zase in za tisto obleko, ki me je tako dolgo čakala v omari. Za nekoga morda te stvari sploh niso pomembne, a zame so. Sem mama in navajena sem tega, da so otroci na vrhu mojih prioritet. To se ne bo spremenilo. A kdo sem jaz? Nisem samo mama. Sem žena, ženska, prijateljica, sestra, hčerka, podjetnica in še veliko več. Ne maram, da me nekdo tlači v neke okvirje in me sodi glede na samo eno točno določeno vlogo, kaj šele glede na oblačila, ki jih izberem ali glasbo, ki jo poslušam. Sem veliko več, kot je morda videti na prvi pogled in priznam, da vseh teh vlog, osebnih zanimanj in želja ter ciljev, ni vidno lahko uskladiti. Današnja objava zato ni samo modna objava, ampak je na nek način tudi razmišljanje o tem, kdo sem in na kakšen način se to izraža. Od nekdaj sem imela rada črno barvo. Že v najstniških letih je prevladovala v moji omari in četudi so bila vmes leta, ko so prevladovale druge barve in drugačen stil, je trenutna moda pisana na mojo kožo. Življenje je veliko prekratko, da bi se omejili na samo en stil in bi ga jemali preresno. Ko sem pred dnevi na Instagramu objavila svoj “outfit”, ki sem ga nosila na ljubljanski teden mode (ljfw), sem dobila veliko pozitivnih komentarjev, pa tudi nekaj takšnih, v smislu, kako sem drugačna in kako sem se spremenila. V bistvu se nisem. Vse to sem jaz, a v drugačni vlogi.

V teh oblačilih se tako dobro počutim, da sem videz tistega večera nosila in fotografirala še enkrat in ga danes tudi objavila. Baje ni čisto “mama stil”, ampak morda vam bo všeč, hihi. Povem vam… Lahko ste, karkoli si želite biti. Če se v svoji koži dobro počutite, ga ni oblačila, ki ga ne bi mogle nositi s stilom. Življenjske vloge se med seboj ne izključujejo kar tako, zato nikoli ne poslušajte drugih, ampak bodite to, kar ste.

V to vrhnje krilo z biseri sem se zaljubila na prvi pogled. Pokombinirala sem ga s črnimi kavbojkami, črno majico, usnjeno jakno (na tednu mode sem imela oblečen črn plašč, ker je bilo veliko premrzlo za samo usnjeno jakno) in bulerji.

Kavbojke: Zara. Majica: Primark. Vrhnja obleka: Zara. Čevlji: Deichmann. Jakna v videzu usnja: Zara.

X