Ena skutica na dan, odžene tečnobo stran

Ena skutica na dan, odžene tečnobo stran

Včasih je res neverjetno, kako zelo pomembna je hrana v otroških očeh. Niso ravno vsi otroci veliki jedci, ampak večina otrok vsaj kruhu, skuticam in jogurtom, piškotom in krompirju nikoli ne reče ne. Ne zdi se mi primerno, da bi hrano uporabljali kot nagrado/kazen, ampak moram odkrito priznati, da jo velikokrat uporabim kot motivacijo (lahko bi rekli, da znam s hrano kdaj pa kdaj otroke tudi podkupiti, ampak joj, to se sliši tako grozno, haha). Včasih pač nič drugega ne pritegne njihove pozornosti.

Kakor hitro rečem, da bomo jedli takoj, ko pospravimo igrače, se lotijo pospravljanja. Če rečem, da gremo iz otroškega igrišča, ker je čas za malico, je odhod takoj lažji. Če vedo, da je na vrsti kosilo, z veseljem pripravijo jedilno mizo in če vedo, da bo po kosilu še sladica, pojejo skoraj vse, brez problema. Če so nemirni, ne poslušajo, skačejo po kavču in tekajo naokrog, lahko njihovo pozornost preusmerim s hrano in jih v trenutku umirim. In seveda ni enako, če omenim zelenjavno enolončnico ali če omenim sadno skutico. Odkar so v Ljubljanskih mlekarnah pripravili nove sadne skutice Mu Muki, ki vsebujejo manj sladkorja, naravne arome in ne vsebujejo barvil, je tudi moja slaba vest, zaradi tega nekoliko manjša, hihi. Skutice so res praktične, kot vmesni obrok, del obroka ali posladek in jih lahko kadarkoli vzamemo s seboj, saj vsi vemo, da so otroci (še posebej fantki) vedno lačni. Za svojo rast in razvoj potrebujejo veliko vitamonov in pestro prehrano, te skutice pa so narejene iz svežega mleka slovenskih dobaviteljev, vsebujejo velik delež sadja, vsebujejo pa tudi kalcij in vitamin D3.

Mislim, da vsaka mama kaj kmalu ugotovi, da včasih ne deluje nič drugega, kot to, da jih nekoliko prelisičimo, uporabimo kakšno krajšo pot, kljub temu, da v knjigah piše drugače in si stvari nekoliko olajšamo. Glede na vse sladkarije in hitro hrano, ki je dandanes na voljo, ne verjamem, da bomo s tem naredile kakršnokoli škodo. Je tukaj še katera mami, ki včasih malo pogoljufa in se znajde na tak način?

 

Morda bom od zdaj naprej vedno ali pa vsaj ob polni luni ali mlaju, imela na rezervi trik s skutico Muki. Ker ena skutica na dan, odžene tečnobo stran. Tudi mojo.

Z ljubeznijo, Mama.

Današnja objava je nastala v sodelovanju z Ljubljanskimi mlekarnami.

X