Samo njihova božična smrekica (in otroška soba)

Samo njihova božična smrekica (in otroška soba)

Nekaj časa nas še loči do prve adventne nedelje (ki je letos točno na Zarin rojstni dan, juhu), a jaz se v mislih že pripravljam na praznike, na vse skupne trenutke, na nova doživetja in na čas, ki ga bomo tokrat prvič preživeli tudi na dveh različnih naslovih. Usklajujem naše želje, pričakovanja in čas, ki ga imamo na voljo in že kar čutim, da bomo imeli čaroben december.

Trenutno pripravljam aktivnosti za naš adventni koledar, ki so vsako leto podobne (več o ideji, razlogih za njo in aktivnostih si lahko prebere TUKAJ), na vrata njihove (oz. njune, saj v njej spita samo Zara in Aljaž, a se tam večkrat skupaj igrajo) otroške sobe pa sem že nalepila božično smrekico. To bo samo njihova in nič kaj klasična božična smrekica, s katero pa bomo imeli tudi nekaj “dela”. Gre za XL poster iz spletne trgovine Fridolina, ki so mu priložene nalepke. Gre za 150 različnih nalepk, ki jih bomo lepili na poster in že kar vidim, s kakšnim veseljem bodo otroci sodelovali. Pri nalepkah je krasno to, da so primerne za otroke različnih starosti in da skoraj ni otroka, ki se ob lepljenju nalepk ne bi zabaval. Ob iskanju aktivnosti za adventni koledar (pa tudi drugače) vedno mislim na to, da bodo lahko sodelovali vsi trije in da aktivnost ne bo prelahka za Aljaža ter pretežka za Jakoba. Iz tega razloga vedno vključim tudi barvanje pobarvank. Barvajo lahko vsi otroci, čeprav vsak po svojih zmožnostih, glede na starost, a načeloma je zabavno za različne starosti, pa tudi starši lahko sodelujemo in se na ta način sproščamo skupaj z otroki. Za družinsko barvanje so zelo primerne velike pobarvanke, ki jih lahko barvamo kar na tleh, lahko pa tudi na veliki mizi ali pa pobarvanko prilepimo kam na steno ipd. Veliko božično pobarvanko najdete pri Fridolini, hkrati pa lahko izberete tudi takšno pobarvanko, na kateri morate povezati točke in na njo prilepiti še nalepke, ki se svetijo v temi. Izziv z božično pobarvanko, ki smo jo barvali celoten advent in smo jo morali dokončati do božiča, smo si prejšnja leta že postavili, letos pa bomo to storili ponovno. Božični smrekici se bodo kmalu pridružili še drugi božični okraski, ki jih bomo izdelali sami. Zagotovo bomo naredili kakšno girlando iz papirja, pa snežinke in morda kakšne božičke iz toaletnih tulcev, predvsem pa jim bom tokrat prepustila, da si sobico okrasijo po svoje, saj imajo vedno veliko dobrih idej za ustvarjanje, pa tudi sobica še ni čisto dokončana (tukaj smo nekaj mesecev, pa vendar se še nisem čisto odločila kaj bi še dodala, s čim bi sobico še dopolnila, zato je zaenkrat takšna in meni je tako ali tako všeč, da je manj je več) in bo tako postala še bolj domačna. V sobi je nadstropna postelja. Zgoraj spi Aljaž, spodaj pa Zara. Zraven postelje je zabojnik na kolesih, ki ga uporabljamo za shranjevanje knjig, ki jih beremo pred spanjem. Na tleh je pisana preproga, ki se barvno dopolnjuje s predalnikom za igrače in vrečo za shranjevanje igrač, nekaj igrač, knjig in izdelkov za ustvarjanje pa hranimo še v dnevni sobi. Na steno sem obesila printe z rojstnimi podatki otrok, stene pa rada popestrim tudi z njihovimi risbicami.

Res se veselim praznikov in skupnih trenutkov. Upam, da bodo tudi otroci tako navdušeni nad vsem, kar bomo počeli, kot sem jaz in da bo vzdušje sproščeno, veselo, nasmejano in mirno. Res sem ponosna na njih in hvaležna, ker znajo čisto vsak prostor na tem svetu razsvetliti s svojo energijo in ga spremeniti v dom. Pravijo, da je dom tam, kjer je mama, jaz pa pravim, da je dom tam, kjer so otroci in pristen otroški smeh. Dom je tam, kjer je sreča.

Z ljubeznijo, Mama.

Današnja objava je nastala v sodelovanju s spletno trgovino Fridolina.

X