Adventni koledar, ki nas bo še bolj povezal!

Adventni koledar, ki nas bo še bolj povezal!

Danes mi je uspelo do konca napisati naloge za naš advetni koledar. Koledar iz blaga sem kupila že lani in ga letos uporabljamo drugo let zapored. Ne spomnim se točno, katere naloge sem vanj zapisala takrat, a so zagotovo letos nekoliko drugačne. Želela sem si, da so naloge in aktivnosti v adventnem koledarju preproste in da bodo poskrbele za to, da se naša družina še bolj zbliža in poveže. Zame je smisel praznikov to, da smo čimveč skupaj, da se več pogovarjamo, si nekoliko oddahnemo od stresnega vsakdana, skupaj kaj počnemo ali pa preprosto smo. Veliko stvari iz seznama že tako ali tako počnemo, a sem jih kljub temu zapisala. Tako si bomo zagotovo vzeli čas drug za drugega. Brez izgovorov. Vključila sem igro, ustvarjanje, branje, izlete idr. Nekatere naloge so povezane s prazniki, spet druge ne. Vse v povezavi z ustvarjanjem, bom pripravila sproti. Nisem se želela preveč natančno usmeriti glede tematike in materialov za ustvarjanje, saj nikoli ne veš, koliko je časa ali kakšno je razpoloženje. Takšne stvari rada načrtujem za nekaj dni vnaprej.

24 nalog za adventni koledar, ki bodo vašo družino še bolj povezale:

  1. Naloga: Začnite z barvanjem pobarvanke božičnega drevesca. Vaša naloga je, da jo skupaj dokončate do božiča (pobarvanko sem kupila TUKAJ).
  2. Naloga: Na pobarvanko božičnega drevesa nalepite nalepke, nadaljujte z barvanjem in opazujte, kako se nalepke svetijo v temi.
  3. Naloga: Skupaj preberite zgodbico, ki jo izbere Zara in se o njej pogovorite.
  4. Naloga: Danes je dan, ko lahko posadite božično žito. Posadite ga in potem ves december opazujte, kako raste.
  5. Naloga: V domačem kraju bodo prižgali lučke, zato si jih pojdite pogledat.
  6. Naloga: Skupaj napišite pismo Božičku in ga odpošljite (Ne pozabite! Danes je zadnji dan za oddajo paketka v projektu Božiček za en dan).
  7. Naloga: Naredite božične voščilnice za družinske člane in jih nesite na pošto.
  8. Naloga: Skupaj preberite zgodbico, ki jo izbere Aljaž in se o njej pogovorite.
  9. Naloga: Lotite se skupnega sestavljanja Lego kock in naredite skupen projekt, ki bo zahteval sodelovanje vseh članov družine. Ko končate, ga postavite na vidno mesto, na razstavo.
  10. Naloga: Specite božične piškote in jih pojejte.
  11. Naloga: Obiščite sorodnike in preživite nekaj časa z njimi ob klepetu in igri. Lahko jim odnesete tudi nekaj piškotov, ki ste jih spekli dan prej.
  12. Naloga: Začnite z ustvarjanjem okraskov za otroško sobico.
  13. Naloga: Nadaljujte z ustvarjanjem okraskov in napihnite tudi božične balone ter z njimi okrasite sobico. Po želji se lahko z njimi igrate in si jih podajate.
  14. Naloga: Zaigrajte igro spomin (imamo takšnega z božičnimi motivi).
  15. Naloga: Odpravite se na sprehod po vasi in opazujte, kako so si ljudje okrasili hiše in dvorišča. Štejete lahko okrašene hiše ali drevesa, se pogovarjate o barvah lučk in drugi dekoraciji ter običajih povezanih s tem.
  16. Naloga: Vzemite si nekaj časa za prepevanje božičnih pesmi.
  17. Naloga: Skupaj preberite zgodbico, ki je všeč Jakobu in se o njej pogovorite.
  18. Naloga: Začnite s pripravo “naredi sam” daril za sorodnike in prijatelje.
  19. Naloga: Izdelajte preproste snežinke iz papirja in z njimi okrasite okna po stanovanju. To aktivnost lahko izkoristite za pogovor o zimi, vremenu, letnih časih in resnično upam, da nas bo razveselil tudi pravi sneg.
  20. Naloga: Skuhajte si čaj, kakav ali vročo čokolado in zaigrajte igro Črni Peter.
  21. Naloga: Izberite sestavljanko z več koščki, ki je zahtevnejša in jo skupaj sestavite. Če vam ne bo uspelo v enem večeru, nadaljujte še v naslednjih dneh.
  22. Naloga: Vzemite si čas za reševanje nalog iz decembrske številke revije Zmajček.
  23. Naloga: Popoldan izkoristite za božično ustvarjanje po želji. V primeru, da še niste zavili vseh daril za družino in prijatelje, lahko to dokončate danes in pripravite vse za jutrišnji božični večer.
  24. Naloga: Današnji dan je nekaj posebnega. Skupaj se lotite priprave božične večerje in sladice ter postavite božično smrekico. Ob vsem tem ne pozabite na prepevanje božičnih pesmi in prižiganje iskric ter lučk. Vesel božič!

Prvo nalogo smo danes že opravili (in tudi piškotke smo jedli, kot se spodobi za ta čas, hihi) in moram reči, da je bila velika pobarvanka z božičnim drevescom pravi hit. Aljaža smo komaj prepričali v to, da bomo vsaki dan pobarvali le nekaj pobarvanke in da bo čas za odhod v posteljo. Tudi Zari je bilo všeč (Jakobu malo manj, je bil že utrujen), a ima pri takšnih aktivnostih nekoliko manj koncentracije. Letom primerno. Se že zelo veselim vseh naslednjih dni do božiča in upam, da jima bodo vse naloge tako všeč, kot ta danes.

Foto: NLP Studio (komaj čakam, da vam pokažem še ostale fotografije, čudovite so).

Z ljubeznijo, Mama.

X