“Mami, meni je dolgčas!”

“Mami, meni je dolgčas!”

V zadnjem mesecu so se začeli krajši dnevi in dolge noči ter mrzlo in deževno vreme, zato je nekaj manj možnosti za preživljanje prostega časa na svežem zraku. Čez teden nam čas dokaj hitro mine, zaradi obveznosti, treningov, obšolskih dejavnosti in drugih opravkov, deževni vikendi pa znajo biti kar naporni in dolgi. Takrat velikokrat pripravim kakšne aktivnosti za otroke, da se izognem večnemu: “Mami, meni je dolgčas!”, a vedno mi to pač ne uspe, pa tudi prav se mi zdi, da iz tega svojega dolgčasa naredijo nekaj pametnega, se sami znajdejo in zaigrajo ter uporabijo svojo domišljijo.

Aljaž, Zara in Jakob se zelo radi igrajo skupaj (največkrat se igra sprevrže v norenje in nato sledi še kakšen prepir, ampak ok, hihi). Velikokrat kaj ustvarjamo in najljubše mi je, če je aktivnost prilagojena vsem trem otrokom. Seveda jo lahko Aljaž naredi na malo drugačen način, kot recimo Jakob, ki je star šele dve leti, ampak všeč mi je, če je rdeča nit ista in če lahko stvari počnemo skupaj (absolutno pa se zavedam tudi tega, da vsak od otrok v nekem trenutku potrebuje nekaj časa samo zase in za igro ter aktivnosti, ki jih izbere sam). Tudi kadar nakupujem igrače velikokrat kupim kaj takšnega, kar bi bilo primerno za vse tri otroke. Všeč mi je, če je igrača takšna, da spodbuja otroško domišljijo, da je uporabna na več različnih načinov in primerna za različna starostna obdobja. Iz vseh naštetih razlogov mi je pred meseci v oči padla lesena ravnotežna deska Kinderfeets Kinderboard. Ker ne spodbuja samo duševnega razvoja otroka, ampak tudi telesnega, sem takoj vedela, da jo bodo otroci vzljubili in redno uporabljali. Deska Kinderfeets Kinderboard je oblikovana z namenom pomagati otrokom razviti občutek ravnotežja, spodbuditi njihov vestibularni sistem in pomagati otrokom pridobiti globok občutek zavedanja svojega telesa in posameznih delov telesa. Uporabljajo jo lahko noter ali zunaj, kar sicer še nismo preizkusili, ampak v stanovanju se pa odlično obnese. Z nekaj spretnosti in domišljije lahko postane gugalnica, ravnotežna deska, tobogan, pručka, čoln, počivališče, ležišče za lutke in plišaste prijatelje, oder za predstave, predor, proga za avtomobilčke in še veliko več. Jakob na njej redno potaka avtomobilčke in jo uporablja kot pristajalno stezo za letala. Najbolj se pa zabavajo, ko se na njej zibajo dva po dva in je vsak na svoji strani ter se zraven držijo za roke. Včasih kateri tudi zdrsne dol iz deske in se prevrže, ampak to je del igre. Resda je takrat zelo glasno, ampak, ko se tako smejijo, jih je najlepše opazovati. Občasno tudi mene povabijo zraven in to, da se na deski lahko zibamo tudi odrasli (zdrži kar do 220 kg) se mi zdi še posebej luštno. Vam povem, da niti ni tako enostavno ohranjati ravnotežje na njej, je pa zelo zabavno.

Če tudi vi iščete igračo, ki bi zaposlila majhne glavice čez dolgo zimo, vam močno priporočam kakšno večnamensko igračo, kot je lesena deska Kinderfeets Kinderboard. Lesene igrače so otrokom zanimive, dobre so za razvoj otroka, zelo vzdržljive in estetske. Moje mnenje je, da so samo takšne igrače resnično zanimive za daljše obdobje in čudovito se mi zdi opazovati otroke, kako uporabljajo možgančke in domišljijo zato, da se izrazijo preko igre na način, kot je opisan zgoraj. Kar naenkrat jim potem nič več ni dolgčas.

Z ljubeznijo, Mama.

Današnja objava je nastala v sodelovanju z otroško trgovino Silly. Ob nakupu deske Kinderfeets Kinderboard lahko uporabite kodo ZLJUBEZNIJOMAMA15, ki vam prinese 15% popust.

X