Velika noč in naše pisanke

Velika noč in naše pisanke

Prav luštni so ti praznični dnevi, pa še sonce nas tako lepo razvaja. V petek smo barvali jajčka pri moji mami, v soboto pa smo jih nekaj pobarvali tudi doma. Nekaj kokošjih in nekaj stiroporastih, da so lahko kot okras ali darilo. Letos smo za barvanje jajčk uporabili naravne barve za pirhe Nawaro ökoNORM in naravne vodene akvarelne barve Nawaro ökoNORM. Znamko ökoNORM uporabljamo že leta. Preizkusili smo njihove vodene barvice, barvice, flomastre, plastelin ipd. in vedno sem bila z njihovimi izdelki zelo zadovoljna. Ne samo, da so kakovostni, narejeni so brez škodljivih snovi, iz obnovljivih virov in naravnih sestavin. Glede na to, da jajčka potem pojemo, se mi zdi pomembno, da so barve za barvanje stoodstotno naravne. Stiroporastih jajčk sicer res nismo pojedli, je pa kakšen čopič tu in tam romal v usta in tudi zato se mi zdi pomembno biti izbirčen pri izbiranju izdelkov za ustvarjanje.

Zgoraj na fotografiji smo barvali jajčka pri moji mami. Spodaj pa so si otroci dali duška še na stiroporastih jajčkah. Te lahko potem napičimo na lesene paličice ali pa na njih pritrdimo/prilepimo vrvico, na katero jih potem obesimo.

Vem, da naše ustvarjanje ni nič posebnega in da imamo pravi ustvarjalni nered, ampak otrokom večinoma pustim popolnoma proste roke pri ustvarjanju, zato ni nastalo nič po zadnji Instagram modi, haha. Upam, da ste vseeno dobili dober namig, glede izdelkov za ustvarjanje in da so za vami in pred vami lepi družinski dnevi.

Želimo vam veselo veliko noč!

Z ljubeznijo, Mama.

Današnja objava je nastala v sodelovanju z otroško trgovinico Silly.

X