Moj Nosečkin dnevnik: 34. teden

Moj Nosečkin dnevnik: 34. teden

Pa se je končal že 34. teden in želja po tem, da končno spoznam otročka je vedno večja. Resnično upam, da ga spoznam že čez dober mesec, na datum, ki sem si ga izbrala in da bo točno tako, kot si zdaj predstavljam. Ker imam še veliko dela s pisanjem člankov, objav in z Nosečkinim dnevnikom (za kar sem zelo hvaležna), se moj “porodniški dopust” še ne bo začel in tudi upam, da me kaj ne prehiti ali da česa ne pozabim pripraviti. No, tukaj sem res hvaležna, da imam Nosečkin dnevnik, ki je hkrati tudi rokovnik in da si lahko vanj zapišem tudi vse obveznosti, stvari, ki jih še moram narediti, nakupe, ki jih moram opraviti ipd. Sem oseba, ki ji veliko pomenijo malenkosti, zato si vanj zapišem tudi opravke, kot so pripravi si sproščujočo glasbo za v porodno sobo, pripravi darilo za sorojenca, poišči nedrčke za dojenje (joj, pa tako jih ne maram), pij čaj Malinjak in Nosečka, vadi dihanje, posejaj solato itd.

Kakšni pa so vaši seznami zadnjih malenkosti, ki jih želite/morate opraviti pred porodom? Jaz sem veliko bolj mirna in sproščena, če imam vse urejeno in pripravljeno, kot želim.


34. TEDEN

Teža: 58 kg.

Obseg trebuha: 99 cm.

Kako se počutiš? V začetku tedna počutje ni bilo najboljše in počutila sem se že zelo okorno ter se težko gibala. Imela sem občutek, da je otroček v zelo čudni legi in da pritiska navzdol, zdaj pa se je na srečo počutje že malo izboljšalo in morda se je res samo malo premaknil in je spet lažje.

Nosečniška hrepenenja: Po “dolgem” času sem si spet privoščila tortico, njami.

Kaj je bilo ta teden najlepše? Toplo in sončno vreme mi je polepšalo ta teden in mi dalo ogromno energije za ta zadnji mesec nosečnosti ter upam, da se po tem poslabšanju vremena spet prikaže.  Z otrokoma smo bili ogromno časa na svežem zraku, Aljaž se je naučil voziti kolo, otroček v trebuščku pa me razveseljuje s svojimi močnimi premiki, ko potisne ven ritko ali kakšno okončino in imam občutek, da ga božam direktno po telesu. Tudi Aljažu se to zdi zelo zanimivo in pride velikokrat pogledat kje ima dojenček ritko, hihi.

Kaj je bilo ta teden najtežje? Najtežje je bilo že omenjeno slabše počutje na začetku 34. tedna, ko sem mogla počivati več kot običajno. Hkrati se je pojavila še konstantna hoja na stranišče in res se že čuti, da se bližam koncu.

Kateri dogodek tega tedna si boš za vedno zapomnila? Ta teden si bom zapomnila po večih malenkostih. Nakupila sem nekaj zadnjih potrebščin in kozmetike, se končno odločila kaj bo imel otroček oblečeno za domov iz porodnišnice (vmes sem si seveda večkrat premislila), si pripravila še nekaj stvari za pranje in likanje ipd. V 35. tedenu bom vse to postavila na svoje mesto, kupila še pleničke in fiziološko raztopino ter novi nosni aspirator (samo to mi še v bistvu manjka). Je še nekaj malenkosti, ki jih moram urediti, ampak čez kakšen teden ali 10 dni, bi se rada umirila, še kaj generalno počistila in v miru počakala na rojstvo otročka.

Z ljubeznijo, Mama.


Zara ima na fotografiji oblečeno majico H&M, legice Primark in čevlje Adidas. Jaz nosim materinsko oz. nosečniško obleko iz spletne trgovine Next, kavbojsko jaknico Next, čevlje Nike Airmax, uro Michael Kors in očala Dolce and Gabbana.

X