Dojiva.se Ptuj

Dojiva.se Ptuj

Ta vikend po celotni Sloveniji poteka Festival Dojiva.se. Gre za festival v podporu dojenju ob mednarodnem tednu dojenja (1.-8.avgust). Pomembno se mi zdi, da se nosečnice in mamice med seboj povežemo, si izmenjamo svoje izkušnje ter nasvete in smo druga drugi podpora. Po rojstvu Aljaža sem imela občutek, da okoli mene ni dovolj spodbudnih in koristnih informacij. Ce ne bi imela močne želje po dojenju, bi lahko, ob poslušanju komentarjev okolice, nad dojenjem kaj hitro obupala. Na srečo sem vztrajala, zaupala svojemu občutku in si poskušala sama poiskati informacije v takrat dostopni literaturi. Vesela sem, da je informacij o dojenju vsako leto več in da so lažje dostopne, kot pred leti. Zdaj ponosno dojim že svojega tretjega otroka in z veseljem sem se festivala udeležila v svojem rojstnem kraju, na Ptuju.

Letos se je tudi na Ptuju zbralo kar nekaj nosečnic in mamic. Vzdušje je bilo sproščeno in prijateljsko in kar žal mi je, da je druženje minilo tako hitro, da nisem utegnila poklepetati z vsemi. Poleg sproščenega pogovora, smo si izmenjale tudi nekaj izkušenj, druga drugo brez zadržkov kaj povprašale in prisluhnile predavanju Ane Španinger, ki je z nami delila nekaj svojih izkušenj v povezavi z nosečnostjo, porodom, vadbo po porodu, Bownovo terapijo in drugim. S seboj sem vzela tudi “moj” dnevnik za nosečnice Nosečkin dnevnik (dnevnik, ki te bo spremljal skozi tvojo nosečnost in ti pomagal pri načrtovanju, pripravah in ohranjanju spominov na najlepše obdobje tvojega življenja) in enega podarila srečni nagrajenki, ki je trenutno v svojem 13. tednu nosečnosti. Čestitke! Hvala vsem za lepe besede v povezavi z blogom in Nosečkinim dnevnikom. Sem vesela, da vas je toliko, ki spremljate naše dogodivščine (in pa malo mi je nerodno, priznam, haha). Kakorkoli, imela sem se krasno in naslednje leto ponovimo, prav?

Zaupam si.

Z ljubeznijo, Mama.


Zahvalila bi se Marini P. Frangež (ustvarjalki materinskih in nosečniških blazin Ziza in pobudnici Festivala Dojiva.se), da je začela s projektom in na tak pristen način združila nosečnice in mamice. Hvala Marina tudi za to, da si se spomnila name in na Nosečkin dnevnik. Hvala tudi Karini Vidovič, ki se je z organizacijo potrudila na Ptuju. Krasno je bilo!

X