Mladički v ZOO Ljubljana

Mladički v ZOO Ljubljana

Približno tri mesece je minilo od takrat, ko smo bili nazadnje v Živalskem vrtu v Ljubljani. Ponavadi se tja odpravimo enkrat na leto, enkrat pa morda še v kakšen drug živalski vrt (recimo Zagreb, na našem seznamu želja pa je tudi Dunaj, kjer sva bila s Tomijem, ko sem bila na začetku prve nosečnosti). Tokrat smo se vrnili v Ljubljano, ker je bilo zadnje tedne veliko govora o ljubkih mladičkih, ki si jih je vredno ogledati in ja, res je bilo luštno. V Ljubljanskem ZOO-ju je tako ali tako zelo luštno že zaradi igral, pa tudi urejeno je vedno bolj, zato smo se z veseljem vrnili (pred leti me ta živalski vrt ni tako navdušil). Od mladičkov smo lahko občudovali majhno opico, zebro, simpatične surikate, alpake, pujske, koze idr. Mene je najbolj navdušila šimpanzja družina, Aljažu in Zari pa so bile najbolj všeč surikate.

zoo

A ni nekaj najlepšega opazovati, kako prvinsko in nežno skrbijo živali za svoje mladičke? Jaz sem se čisto raznežila in najbrž je k temu prispeval tudi naš mladiček. <3

zoo1

“Mami, kje ima ta ovca glavo?”

zoo2
zoo3
zoo4

To je bil naš prvi daljši izlet in moram reči, da smo ga preživeli brez večjih problemov. Jakob je vožnjo dobro prenašal (ne vem kaj bi brez našega Aljaža, ki mu vedno ponudi dudico, kadar joče) in tudi v živalskem vrtu je večino časa prespal. Vmes sva se samo enkrat nahranila in že je spal dalje, tako da mu je očitno odgovarjal sveži zrak in to, da ni bilo pretirano vroče. Res smo naleteli na krasno vreme. Zjutraj je bilo dokaj sveže, potem pa vedno topleje, a ne preveč. Po obisku ZOO-ja smo se odpravili še do Ljubljane na pozno kosilo (zraven smo imeli sendviče in sadje za malico), ampak s tremi otroci moraš imeti kar srečo, da se v miru naješ, hihi.

Zelo priporočam, mladički so krasni in vredni ogleda!

Z ljubeznijo, Mama.


Za tiste, ki ste radovedni, tako kot jaz… Aljaž je oblečen v oblačila Next, Zara pa ima oblečene pajkice H&M in majico iz Primarka. Oba sta v čevljih Addidas. Jaz imam oblečeno zelo udobno majico iz H&M-a in pa ratzrgane kavbojke iz Stradivariusa. Obute imam čevlje Converse Allstar, sončna očala pa so znamke Dolce and Gabbana. Naš voziček je znamke Stokke, model Stokke Trailz o katerem lahko preberete več na spletni strani Stokke.com. Nanj je pripet mobile Pika Olivija, Jakob pa ima tudi ujemajočo priponko za dudico. Oblečen je v hlačke Medooza in bodi iz H&M-a.

X