Odtisi štampiljk na vrečke iz blaga (ideja za darilo!)

Odtisi štampiljk na vrečke iz blaga (ideja za darilo!)

Že nekaj časa sem si želela ustvarjati s tekstilom in materinski dan ter priložnost za izdelavo domačih “naredi sam” daril sta mi dala zagon, da se končno lotimo še tega. Priprava aktivnosti je bila zelo preprosta in je vzela največ pet minut časa, otroka pa sta se s štempljanjem zaposlila za dobro uro in še bomo nadaljevali, ker še imamo nekaj vrečk.

Kaj potrebujemo za izdelavo unikatno okrašenih vrečk iz blaga?

  • Krompir,
  • Modelčke za izrezovanje piškotov v poljubnih oblikah (jaz sem izbrala krogec, zvezdico in obliko nekakšne rožice, morda triperesne deteljice),
  • Nož,
  • Vrečke iz blaga (naše so naredili varovanci Zavoda za usposabljanje, delo in varstvo Dr. Marijana Borštnarja Dornava; odstopila nam jih je Jelena, ki stoji za znamko Mia&Mika saj jih je naročala za svoje stranke; super ideja Jelena in pa hvala!),
  • Barve za tekstil v poljubni barvi (mi smo izbrali roza, vijolično in rdečo barvo),
  • Čopiče,
  • Morda še kakšno posodico za barve, odlaganje čopičov ipd.

Kako naredimo štampiljke iz krompirja in jih odtisnemo na vrečke?

Izbrala sem tri krompirje srednje velikosti in jih z nožem prerezala na polovico. Potem sem s kovinskim modelčkom za piškote zarinila v krompir in vse okoli modelčka odstranila, tako da je ostala samo željena oblika. Tako sem naredila, ker nisem preveč spretna in oblik ne bi znala izrezljati sama, z nožem. Potem sem otrokoma ponudila vrečko iz blaga, štampiljke, barve in čopiče. Barvo sem jima ponujala jaz, da se ne bi razlila in da z njo ne bi pretiravala, hihi. Za vsako barvo sta imela svoj čopič, da se med seboj niso pomešale. Poljubno sta izbirala barve, štampiljke in mesto na vrečki, kamor sta naredila odtis. Občasno sem ju morala usmeriti in sta morda kaj popackala, a jima je šlo dobro od rok. Na končnem izdelku se lepo vidi razlika, glede na starost otroka. Aljaž je delala zelo počasi in natančno in je dokončal eno vrečko. Zara je delala hitreje, manj pazljivo in je naredila dve vrečki. Aktivnost jima je bila zelo všeč, čeprav sta najprej želela risati s flomastri. Ker s flomastri rišeta vsaki dan, sem vztrajala pri štampiljkah in dobro, da sem.

Vrečke, ki smo jih naredili, so se posušile in so pripravljene na to, da jih, za materinski dan, podarimo babicam. Upam, da bosta tudi meni naredila kakšno, saj teh večnamenskih vrečk ni nikoli preveč. <3 Naj vam ideja koristi!

Z ljubeznijo, Mama.

X