Igralna preproga družabne igre (Mali galago)

Igralna preproga družabne igre (Mali galago)

Različne družabne igre se mi zdijo pomemben del otroštva, igre in učenja. So odlične za razvoj umskih sposobnosti in logičnega razmišljanja, so pa tudi zabavne in nam krajšajo dolge zimske večere, na katere se je tako težko navaditi. V naši družini jih obožuje predvsem Aljaž. Večji, kot je, bolj ga zanimajo in raje se igra. Če se le da, se mu pridruži eden od naju s Tomijem in Zara, ampak ker je veliko popoldanskih obveznosti in ker Jakob zaenkrat še (sploh!) ni ljubitelj družabnih iger, se večkrat zaigra sam. Med brskanjem po spletni trgovini Mali galago sem zasledila Igralno preprogo družabne igre.

V oči mi je padla zato, ker še nič kaj takšnega nimamo pri hiši in ker družabne igre tako ali tako vedno igramo na tleh (tako nam je najbolj udobno, se pa včasih trudimo tudi za mizo). Takoj sem si predstavljala vse tri otroke, kako sedijo ob preprogi in se igrajo. Čez leta bodo lahko povabili še prijatelje, aktualno bo na praznovanjih rojstnih dnevov in še zraven se jo lahko nese na kakšen obisk ali na počitnice, ker zvita ne zavzame veliko prostora. Takšni nakupi, ki so koristni in služijo več let, se vedno obrestujejo in so najboljši. Opis na njihovi spletni strani pravi: “Mehka in barvita Igralna preproga družabne igre je izdelana iz trpežnih materialov. Igralni komplet vsebuje igralno preprogo, 36 lesenih figuric, ki so uporabne na obeh straneh in bombažno vrečko za hrambo figuric. Preproga je dovolj velika za igro več otrok. Otrok lahko igre igra sam ali s prijatelji. Tako se uči strateškega razmišljanja in samostojne igre. Igra spodbuja otroka k seštevanju in uporabljanju drugih matematičnih spretnosti. Predstavljene so jim poteze (pojmi): naprej, nazaj, diagonalno, horizontalno in vertikalno. Med igro otrok razvija komunikacijske spretnosti, socialne veščine, logiko in matematična znanja. Za dolge ure družabnih iger. Nedrseča hrbtna stran je narejena iz lateksa in je primerna za vse vrste talnih podlog. Robovi preproge so sešiti tako, da se ne cefrajo. Preproga je odporna na madeže in jo lahko peremo.

Potrdim lahko, da je preproga resnično zelo kakovostno narejena in da se ne uniči zlahka. Otroci so jo najprej preizkusili na klasičen način, in sicer tako, da so hodili po njej, tekali, delali prevale ipd., hihi. Kasneje smo na priloženih navodilih prebrali pravila iger, ki jih lahko igraš na preprogi in Aljaž je izbral tisto, ki se mu je zdela najbolj zanimiva in primerna. Šlo mu je zelo dobro in najbolj ga je veselilo to, da se mu preproga ne premika sem in tja, tako kot so se mu prej kartonaste podlage različnih iger. Nas že vidim, kako se bomo z veseljem skupaj igrali, pa čeprav bo moralo preteči še nekaj let, da bo takšno igro razumel tudi Jakob.

 

Z ljubeznijo, Mama.

Objava je nastala v sodelovanju s spletno trgovino Mali galago, kjer najdete ogromno dobrih otroških igrač, učnih pripomočkov, družabnih iger in še in še. Pri nakupu lahko uporabite kodo MAMA01. Koda predstavlja 5% popust na celoten nakup. Mali galago, hvala za sodelovanje!

X