Delovni zvezki, pobarvanke in revije za predšolske otroke

Home / Uncategorized / Delovni zvezki, pobarvanke in revije za predšolske otroke

Večkrat rada rečem, da je potrebno opazovati otroke in jim prisluhniti, kar se je izkazalo za resnično tudi tokrat. Malo manj kot eno leto smo naročeni na revijo Cicido in Aljaž jo že od vsega začetka zelo rad prebira, ker na splošno zelo rad bere in ker Cicido krasijo tudi krasne ilustracije. Nekaj izvodov smo pred tem podedovali po mojih bratrancih in ker so bili zelo lepo ohranjeni, jih beremo še danes (zdaj so že nekoliko manj ohranjeni, zahvaljujoč  Zari). Ta revija je torej pri nas doma visoko na seznamu priljubljenih. Zraven naročenega Cicidoja pa smo dobili tudi delovni zvezek Modri medvedek o katerem sem že pisala v eni izmed prejšnjih objav in ki ga je Aljaž zelo rad reševal, z najino pomočjo, seveda. Od takrat je minilo nekaj mesecev, ko ga reševanje ni zanimalo, ampak zdaj je prišlo na vrsto obdobje, ko najraje rešuje naloge, ki morajo biti dovolj preproste ali pa barva pobarvanke, česar nikoli prej ni rad počel. Plus Cicidoja je tudi ta, da vedno vsebuje nekaj nalog in nalepke. Brez nalepk seveda ne gre. Najraje smo, če naletimo na delovni zvezek, ki vsebuje miselne naloge, pobarvanke in še nalepke. Aljaž najprej reši nekaj nalog (nazadnje se jih je lotil kar sam, brez branja navodil, in jih nekaj celo pravilno rešil), potem nekaj časa barva (lahko traja več kot eno uro, kar je pravi čudež) in na koncu prepusti nalepke svoji sestri, da tudi njej ni dolgčas (tu in tam kakšno zalepi, ampak trenutno je prioriteta barvanje). Iz tega sem se naučila, da res za vsako stvar pride svoj čas in da se je otroci lotijo, ko se čutijo pripravljene in ko jih nekaj zares pritegne. Tako je tudi prav, dajmo jim čas in priložnost.

No, to obdobje je pri Aljažu nastopila ravno v času počitnikovanja, tako da smo obstoječo kolekcijo delovnih zvezkov in pobarvank nadgradil z nekaj hrvaškimi. Izbrali smo pobarvanko z dinozavri in eno pobarvanko z različnimi tovornjaki in drugimi prevoznimi sredstvi, kjer je določeno s katero barvo je potrebno določeno stvar pobarvati, priložene pa so bile tudi nalepke. Zdaj delajo družbo nekaj pobarvankam iz Lidla z migetajočimi očmi, zbirk s 333 nalepkami in nalogami (prav tako iz Lidla, vem da so bile različne teme, kot so dinozavri, avtomobil, gusarji itd.), rački Nani (založba Grahovac), pobarvankam iz Interspara in zbirki Moja zbirka iger (založba Grahovac), ki sem jo kupila nedolgo nazaj ter vsebuje naloge in pobarvanke. Listi se iztrgajo, kar se mi zdi ogromen plus.

Med iskanjem primernih, sem opazila, da pravzaprav obstaja ogromno teh zvezkov z nalogami, prav tako revij (Zmajček, Cici Zabavnik in še nekaj takšnih z nalogami, a sem pozabila naslove, žal) in pobarvank. Na koncu se je kar težko odločiti, zato vedno izberem tako, da je vsega po malo. Nekaj nalog s povezovanjem, obkroževanjem, barvanjem in nalepke. Bom pa v prihodnje kupila tudi eno od teh revij z nalogami, da lahko primerjam ceno in kakovost z že kupljenimi zvezki, ki se mi določeni zdijo kar dragi.

Najbolj mi je všeč Moja zbirka iger (založba Grahovac), ki je majhnega formata in še posebno primerna za v previjalno torbo ali torbico, v avtu, restavraciji, pri zdravniku itd. Listi se lahko iztrgajo, kar je druga stvar, ki me prepriča, ker je včasih pobarvanke težko barvati v trši vezavi, ki se rada zapira. Dobro pa je tudi, da so te zbirke natančno opredeljene glede na starost, tako da lahko izbirate med 2+, 3+, 4+ itd. Resda nima nalepk, a je Aljaž ni odložil, dokler je ni rešil.

Z ljubeznijo, Mama.

X