Kinetični pesek

Home / Uncategorized / Kinetični pesek

Preko fotografij je res težko prikazati kako zanimiv in čudovit je kinetični pesek. Gre za pesek, ki je namenjen uporabi v notranjih prostorih, se nikoli ne posuši, se zlahka očisti, ni toksičen in ga je zelo enostavno oblikovati v različne oblike. Primeren je za otroke in odrasle ter ponuja ogromno različnih načinov senzorične igre, saj lahko zraven ponudimo različne pripomočke ali pa se odločimo kar za preprosto oblikovanje z rokami. Igra s kinetičnim peskom je tudi odlična za pomiritev in sprostitev.

To je bila naša prva izkušnja z njim in ni nas razočaral. Ker ima tako zanimiv način premikanja, je tudi mene premamilo, da se vključim v igro. Zanimivo se ga je dotikati, vanj delati različne odtise, oblikovati “potičke” s pomočjo različnih posodic, razdirati nastale oblike, pisati in risati s prsti ipd. Tokrat sem zraven ponudila nekaj posodic in figurice dinozavrov (nisem želela ponuditi preveč, da bi lahko čimveč raziskovala tudi z rokami). Otroka sta takoj pričela z delanjem “potičk”, ki so jih nagajivi dinozavri nato razdirali. Bilo je zelo zabavno in ko je prišel domov še naš ati, se nam je tudi on pridružil pri igri in bil presenečen nad tem, kako lepo se ta pesek oblikuje in ohranja obliko.

Nekaj peska nam je pobegnilo ven iz posode, a ker sem imela na tleh odejo ni bilo hudega. Pomagali smo si tudi s pladnji, na katere smo zlagali “potičke”, da je bilo več prostora za igro, ker sama senzorična posoda bi bila malo premajhna za dva otroka. Če imate pomisleke zaradi umazanije, pomislite na to, kako zanimiva izkušnja za otroka je to in si olajšajte čiščenje z nekaj nasveti za “umazano igro”, ki jih najdete TUKAJ.

Današnja objava je nastala v sodelovanju s spletno trgovino To je to , ki nam je omogočila to prijetno spoznavanje s kinetičnim peskom. Če se boste odločili za nakup kinetičnega peska, pojdite na njihovo spletno stran in uporabite posebno kodo zljubeznijomama za 10% popust ob nakupu. Hvala trgovina To je to.

*Mnenje in razmišljanje o izdelku je izključno moje in iskreno ter izraža mojo osebno izkušnjo z njim.

Z ljubeznijo, Mama.

X