Gozd

Jesen je moj najljubši letni čas in tudi najljubši čas za raziskovanje po gozdu (tudi kostanji so velik plus tega letnega časa, njami njami). Čeprav se zdaj že nekaj časa nismo odpravili v gozd, pa bomo letošnjo jesen to spremenili.

Prejšnji teden smo se odpravili prvič in vsi z veseljem pomagali pri nabiranju kostanjev, ki smo jih kasneje spekli in pojedli. Otroka pa nista nabirala samo kostanjev, ampak sta dobila zeleno luč tudi za nabiranje vseh ostalih plodov. V košari so se tako znašle vejice, listi, želodi, storži ipd. Opazovali smo pajke in hrošče, žal pa nismo videli nobene druge zanimive živali. Upam, da bomo naslednjič naleteli tudi na kakšno žabo ali celo močerada.

Všeč nam je bilo, ker je bilo v gozdu zelo mirno in nič vetrovno, kar je redkost, kamorkoli se te dni odpraviš. Vsekakor bomo te dni, ko še ni premrzlo, izkoristili za ponoven obisk in igro v gozdu. Že nekaj časa načrtujem lov na zaklad v gozdu, a še nisem natisnila nobenega delovnega lista za to priložnost, zdaj pa sem naletela na delovni list Malih frkeljcev, ki ga bomo zagotovo uporabili. Najdete ga TUKAJ. Zelo enostavna, a zanimiva igra, ki spodbuja otroke k opazovanju, hkrati pa spoznavajo živali in rastline, ki jih najdejo v gozdu.

Z ljubeznijo, Mama.

X