Ježki iz papirnatih krožnikov

Home / Uncategorized / Ježki iz papirnatih krožnikov

Otroka zelo rada barvata s takšnimi in drugačnimi barvicami, zato je vsak projekt, ki vključuje barvanje zelo priljubljen. Pripravila sem jima vse potrebno, da bi naredili simpatične majhne ježke iz papirnatih krožnikov in njuna glavna naloga je bila ravno barvanje.

Kaj potrebujemo?

  • papirnate krožnike,
  • rjavo tempera barvo,
  • čopiče,
  • škarje,
  • migetajoče oči.

Kako izdelamo ježke iz papirnatih krožnikov?

Papirnate krožnike prerežite na polovico. Otroku ponudite rjavo tempera barvo, čopiče in polovičke papirnatih krožnikov. Ko otrok konča z barvanjem in se krožniki posušijo, jih obrežite tako, da boste dobili bodice (to lahko počne tudi otrok; Aljaž in Zara sta sodelovala pri rezanju in naredila nekaj ježkov čisto po svoje). Na koncu naj otrok prilepi migetajoče oči na svoje mesto.

Takšno ustvarjanje je zelo preprosto, a zabavno in zato kot nalašč za deževno vreme. Po želji lahko izrežete in pobarvate še jabolke in hruške ter jih prilepite na ježke, da bo vzdušje še bolj jesensko. Pa ne pozabit zapet pesmice Ježek teka, teka (prva pesmica, ki jo je Zara začela sama prepevati in je res najbolj sladka, ko se kotali po tleh in izgovarja svoje “jaboke in huške”).

Z ljubeznijo, Mama.

X