Trenutno beremo (knjige za otroke), 1. del

Home / Uncategorized / Trenutno beremo (knjige za otroke), 1. del

Zelo radi beremo, še posebej v teh deževnih in dolgočasnih dneh. Ko smo bili nazadnje v knjižnici, smo iskali knjige o gozdu in naleteli na dve odlični knjigici na to temo, pa še kakšno drugo. Ker vedno rada delim z vami, ko najdemo kakšno zanimivo in poučno knjigo ali zbirko, moram tudi tokrat. Maria Mañeru je avtorica kar treh knjigic (nekakšne zbirke zgodb o živalih), ki vam jih bom danes predstavila in ki so zares simpatične in poučne (ter vsebujejo primerno kratke zgodbe za dveletnike).

1. Zgodbe iz gozda, napisala Maria Mañeru. Gre za knjigo, ki vsebuje kratke zgodbe o gozdnih živali. Zgodbe so zabavne, zanimive, spodbujajo domišljijo in otroka učijo pozitivne vrednote, kot so skromnost, poštenost, iskrenost ipd.

2. Zgodbe s kmetije, napisala Maria Mañeru. Tako kot knjiga Zgodbe iz gozda, tudi ta vsebuje zgodbice, ki temeljijo na istem principu, le da gre za zgodbe živali s kmetije. Ker so zgodbice kratke in nezahtevne, so primerne tudi kot branje za lahko noč.

3. Zgodbe iz želodjega gozda, napisala Julia Donaldson. Gre za knjigo, ki vsebuje tri zgodbe, skrivalnice. Med branjem vseh treh zgodb otrok aktivno sodeluje in odpira zavihke ter ugiba kaj se skriva pod zavihki. Primerno tudi za mlajše bralce.

4. Zgodbe iz divjine, napisala Maria Mañeru. Knjiga vsebuje zgodbice o živalih, ki živijo v divjini. Zgodbe so prav tako zabavne in poučne, kot tiste iz drugih dveh knjig te zbirke. Za čudovite in življenja polne ilustracije je poskrbela Susana Hoslet Barrios.

Priporočamo.

Z ljubeznijo, Mama.

X