Prstne barve

Home / Uncategorized / Prstne barve

Že dolgo je, odkar smo s prstnimi barvami risali oz. slikali v stanovanju. Zara je zadnji čas večkrat zašla v predal s prstnimi barvami in jih občudovala, zato sem se odločila, da bomo spet malo packali. Ponavadi smo delali kakšne odtise rok in nog, ampak tokrat so bila moja navodila drugačna. Vsak je dobil list blok papirja in moral uporabiti prstke namesto čopiča.

Všeč mi je bilo, kako sta oba upoštevala to navodilo in res krasno slikala s prstki. Težko rečem, da sta se popackala kaj bolj, kot takrat, ko slikata s tempera ali vodenimi barvicami (tudi takrat se rad vmeša kak prstek, ki je preveč radoveden in pogumen). Slikala sta tako dolgo, dokler jima ni zmanjkalo barve. Aljaž je natančno razporedil barvo čez cel list papirja, Zara pa je pustila en del prazen, ker je barvo nanašala v debelejšem sloju.

Na koncu sem ju le spodbudila, da naredita še kakšen odtis roke. Zara je z veseljem tolkla po listu papirja, Aljaž pa se je odločil, da ne bo, ker je že dokončal svojo risbico in je zadovoljen z izdelkom. Tudi prav.

Z ljubeznijo, Mama.

X