Praznična ustvarjalna škatlica

Home / Uncategorized / Praznična ustvarjalna škatlica

Odkar pišem blog in na njem objavljam tudi to, kar z družino skupaj ustvarjamo in počnemo, se mi je velikokrat zgodilo, da me je kakšna mamica pocukala za rokav in me vprašala kako zmorem, kdaj pripravljam materiale, kako uskladim vse obveznosti ipd. Seveda to ni enostavno za mamice, ki so zaposlene in imajo vsakodnevne obveznosti v službi in doma. Tudi če je mama doma, kot sem jaz, ni vedno enostavno, pridejo druge obveznosti in tudi volje za pripravo ni vedno (čeprav prisegam na preproste “projekte”). Tako se je tudi meni ta praznični december nekako “zabasal” z izdajo Nosečkinega dnevnika in drugimi obveznostmi, ki so posledično sledile in čeprav sem imela v glavi veliko idej, je zmanjkalo časa za pripravo in načrtovanje. Kakšno manjšo stvar še pripravim, izdelovanje voščilnic, okraskov za smrečico in drugih prazničnih okraskov pa sem si olajšala z Praznično ustvarjalno škatlico, ki je nastala izpod rok Varuške Žive (pokukajte na njeno spletno stran, kjer je tudi ogromno luštnih idej in predlogov za igro z otroci).

V Praznični ustvarjalni škatlici se skrivajo pripravljeni materiali za 5 dejavnosti z različnih področij otrokovega razvoja. To so voščilnice, novoletna smrekica, praznična girlanda, okraski iz lesenih palčk in slani piškotki. Do zdaj smo preizkusili izdelovanje voščilnic in novoletne smrekice in nam je bilo vsem zelo všeč. Jaz pripravim na mizo vsebino iz škatlice in pogledam na splet, kjer se nahajajo vsa navodila (pa res ni težko), otroka pa lahko kar začneta z ustvarjanjem. Materiali so pripravljeni tudi tako, da lahko še vedno narediš kaj po svoje, ampak največja prednost je, da se izogneš dolgotrajnim pripravam dejavnosti. Všeč mi je tudi to, da sem lahko te dejavnosti vključila v naš adventni koledar, kjer nas vsaki dan čaka ena naloga, ker sem vedela, da bom lahko dejavnost tudi uresničila, čeprav bom imela kateri dan veliko dela in malo časa.

Na spodnjih fotografijah smo izdelovali voščilnice in naredili več različnih motivov. Otrokoma je bilo všeč, ker je dejavnost zelo razgibana in vsebuje delanje odtisov, izrezovanje, lepljenje in po želji lahko vklučite še risanje (otroka sta ga, hihi).

Pri dejavnostih sta sodelovala oba otroka in Zara ni imela težav, zaradi starosti. Dejavnosti so takšne, da se lahko prilagodijo za otroke različnih starosti in se vedno najde tudi kaj, kar lahko počnejo mlajši v sodelovanju s starejšimi otroci ali pa v sodelovanju s starši. Pri izdelovanju novoletnih smrekic je sodelovala samo Zara, ker je Aljaž imel telovadbo, Zara pa se je zelo veselila, da bova tudi kaj sami počeli (Aljaž ni imel nič proti). Šlo ji je zelo dobro in zanimivo se mi je zdelo to, da je veliko bolj počasna in natančna pri svojem delu, kot je bil Aljaž pri dveh letih. Lepo jo je bilo opazovati, kako se je temu popolnoma posvetila.

Z ljubeznijo, Mama.


Današnja objava je nastala v sodelovanju z Varuško Živo. Če bi si tudi vi radi malo olajšali ta natrpan december, a hkrati kljub temu z otroci preživeli nekaj kvalitetnega časa, vam Praznično ustvarjalno škatlico vsekakor priporočam. Vse kar morate vedeto o nakupu škatlice, si lahko prebere TUKAJ. Pokukajte pa tudi na Facebook stran Varuške Žive, da boste na tekočem z vso njeno ponudbo, ker podobne škatlice z različnimi dejavnostmi izdeluje tudi čez leto, tako da si boste lahko večkrat prihranili nekaj časa in otrokom popestrili dolgočasne popoldneve.

*Mnenje in razmišljanje o izdelku je izključno moje in iskreno ter izraža mojo osebno izkušnjo z njim.

X