Moj Nosečkin dnevnik: 22. teden

Home / Uncategorized / Moj Nosečkin dnevnik: 22. teden

Kar naenkrat sem dobila občutek, da me začenja preganjati čas in da moram svoje priprave na novorojenčka malo pospešiti. Vem, da sem “komaj” v začetku 23. tedna, ampak čas res prehitro beži in jaz imam še kar nekaj načrtov s prenovo otroške sobice (in ja, vsi moji otroci bodo zaenkrat v eni sobi, pa kaj). Zdaj, ko imam dva otroka in že večino otroški stvari, je to kar ena potuha in upam, da se mi ne zgodi, da bi s čim predolgo odlašala. Nakupila sem nekaj novih stvari. Nekaj kar tako, za lušte, nekaj zato, ker potrebujemo in nekaj zato, ker sem si jih želela ter jih v času prve in druge nosečnosti še ni bilo na voljo pri nas ipd. Zdaj me čaka sortiranje vsega in urejanje prostora, kar pa je meni zelo ljubo opravilo in se že zelo veselim. Dokupila bova še nekaj malega pohištva, da bo res dovolj prostora za vse reči, nekaj stvari pa bova tudi odstranila. Začnemo konec januarja, jupi.

Priprave na novorojenčka si lahko olajšate tudi z Nosečkinim dnevnikom, kjer najdete priročen seznam stvari, ki jih potrebujete za novorojenčka ter ga tudi dopolnite glede na svoje želje in potrebe. V dnevniku je tudi dovolj prostora za vsakodnevne zapiske, beleženje počutja, pomembnih dogodkov, zapis porodnega načrta, drugi seznami za nosečnice itd. Svoj izvod lahko naročite TUKAJ.


22. TEDEN

Teža: 53 kg.

Obseg trebuha: 86 cm.

Kako se počutiš? Počutim se dobro in od prejšnjega tedna ne opažam nobenih večjih sprememb v počutju.

Nosečniška hrepenenja: Po dolgem času je prišel teden, ko lahko rečem, da nimam posebnih hrepenenj. Pomaranče in pa kakšna čokolada so še vedno moj najljubši posladek.

Kaj je bilo ta teden najlepše? Ta teden je bilo najlepše in najbolj sproščujoče to, da sem si vzela dan samo zase in za prijateljico in se odpravilo po nakupih za otročka. Kupila sem nekaj oblačilc in zdaj me čaka ljubko opravilo, da pregledam vsa stara in nova, jih presortiram in potem dokupim, če mi še kaj manjka (ali pa še kaj tako za lušte).

Kaj je bilo ta teden najtežje? Ker je za mano en tak lep, rojstnodnevni teden mi ni bilo nič kaj težko. Bilo je zelo sproščeno, razigrano in kmalu praznujem še jaz, tako da nas ta januar kar malo razvaja. 🙂

Kateri dogodek tega tedna si boš za vedno zapomnila?  Za vedno si bom zapomnila pregled morfologije, ki sem ga imela ravno na prehodu iz 22. v 23. teden. Zelo sem si želela, da tudi Aljaž in Zara vidita dojenčka, zato smo si vzeli prost družinski dan (naš ati je sicer delal, ampak nam je družbo delala moja mami, da sem lahko v miru opravila pregled do konca in šla še v laboratorij). Je bilo ful luštno, ker sta se tudi onadva zelo veselila, čeprav nista imela pojma, kako bo ultrazvok izgledal. Nekaj minut sta bila zraven in imela sem občutek, da zelo težko razločita kaj vidita, ampak Aljaž mi je kasneje povedal, da je videl vse in da je zelo navdušen in da je tudi on bil tako v trebuščku. Čeprav sta še dokaj majhna, mi niti za trenutek ni žal, da sem to delila tudi z njima. Res najlepši dan tega tedna, morda celo meseca. In ja, sigurno bo fantek. Juhuuuu.

Z ljubeznijo, Mama.

X