Odtisi srčkov s pomočjo toaletnih rolic

Home / Uncategorized / Odtisi srčkov s pomočjo toaletnih rolic

To aktivnost sem videla na Pinterestu že zelo dolgo nazaj (morda že več kot eno leto) in ker imam rada preproste aktivnosti se mi je močno vtisnila v spomin. Zdaj, ko se bliža Valentinovo, pa sem pomislila, da bi bilo luštno če jo uresničimo. Najbrž ste idejo že zasledili, ampak jo bom vseeno delila še na svojem blogu.

Kaj potrebujemo za odtise srčkov s pomočjo toaletnih rolic?

  • bel papir,
  • toaletne rolice,
  • rdečo tempera ali prstno barvo (po želji lahko uporabite tudi druge barve).

Kako pripravimo to dejavnost?

Toaletne rolice sem upognila v obliko srca in jih ponudila zraven belega blok papirja ter rdeče tempera barve, ki sem ji dodala par kapljic vode. Pokazala sem jima, kako naredimo odtis srčka in ju pustila, da ustvarjata.

Dejavnost jima je bila všeč, čeprav so srčki postajali takšnih in drugačnih oblik, ker se rolice upogibajo, če jih preveč stisneš. Kasneje je Aljaž dobil idejo, da bi te srčke še pobarvali (ja, še vedno zelo rad barva) in smo se tega tudi lotili, ampak Zari ideja ni bila všeč, zato je nadaljeval samo on. Kljub temu, da končni rezultat ni nič posebnega, vam aktivnost vseeno priporočam, ker je otrokom načeloma všeč, ko opazujejo različne oblike, ki lahko nastanejo z reciklažo tako preproste stvari, kot je toaletna rolica. Opazila sem tudi, da jima je tema Valentinovega zelo blizu in jima je všeč vse v povezavi s srčki in z ljubeznijo.

Z ljubeznijo, Mama.

X