Moj Nosečkin dnevnik: 26. teden

Home / Uncategorized / Moj Nosečkin dnevnik: 26. teden

Pa se je zaključilo drugo trimesečje (in ja, to se je zgodilo hitreje, kot sem pričakovala). Po večini imamo zdaj že vse potrebno nakupljeno in pripravljeno, da se opere, zloži, zlika in pospravi. Otroški sobici še manjka nekaj fines, potem pa bom lahko pokazala tudi to, kako smo nekaj stvari spremenili in kje bo imel prostor naš dojenček. Kmalu bomo pripravili tudi voziček, gugalnik ipd., da si malo naredimo lušte. Ker pa niso pomembne samo te materiane priprave na novorojenčka, se že aktivno pripravljam na porod preko telovadbe in joge za nosečnice, sproščanja, vadim dihanje ipd. Načrtujem tudi nekaj DIY projektov, ki jih bom uresničila skupaj z otrokoma, tako da bosta tudi onadva pripravila nekaj za bratca. Aljaž mu je v prejšnjih dneh že narisal prvo risbico in to je zanj veeelik korak.

V tretjem trimesečju si bom vzela tudi nekaj več časa zase in za družino, bom pa kljub temu poskušala enako aktivno pisati blog (ker to zelo rada počnem) in seveda odgovarjati na vsa vaša sporočila ter pripravljati vaše račune, predračune in paketke za Nosečkin dnevnik. Hvala vsem, ki kdaj tudi zelo potrpežljivo počakate in razumete, da imam doma dva nadebudna škrata in da včasih pač ne zmorem vsega naenkrat. Če je kaj takega, me raje kar dvakrat pocukajte za rokav na info@zljubeznijomama.com. Hvalaaaaaa.

Mimogrede, ste opazili Nosečkin dnevnik tudi na portalu Bibaleze in v Štajerskem Tedniku (lokalni časopis)? Morda še kje pa sploh ne vem? 😉 Bom vesela, če mi sporočite…


26. TEDEN

Teža: 54,5 kg.

Obseg trebuha: 90 cm.

Kako se počutiš? Počutim se dobro. Moje nosečniške tegobe so majhne in običajne. Se pa obseg trebuščka pridno veča in vidim, da bodo zadnji trije meseci zelo zanimivi, hihi.

Nosečniška hrepenenja: V tem pustnem tednu, ki je za nami, nisem imela posebnih hrepenenj. Seveda sem se najedla vseh možnih krofov in mišk (tudi sami smo jih prvič pekli), zato sem kar presenečena, da tehtnica ni pokazala večje številke.

Kaj je bilo ta teden najlepše? Najlepši je bil naš “izlet” na Ptujski grad in ogled razstav. Otroka se na svežem zraku vedno tako sprostita in sta na splošno veliko bolj vesela in razigrana ter ju zelo rada opazujem in srkam njuno energijo. Tudi na bratca vedno več mislita in ga večkrat tudi omenita. Mislim, da vsi čutimo, da je tretje trimesečje pred vrati (pravkar sem vstopila v 27. teden).

Kaj je bilo ta teden najtežje? Najtežje je trenutno to, da zna trebušček že pošteno ovirati, še posebej če se dobro najem. Tudi otroček je vedno bolj živahen in mi nič kaj ne prizanese s svojimi premiki in brcami. Ampak tudi v tem uživam, še prehitro bo vsega konec.

Kateri dogodek tega tedna si boš za vedno zapomnila? Zapomnila si bom kakšne malenkosti iz pogovora z otrokoma. Recimo Zara je občasno popolnoma prepričana, da bo to dojenček za katerega bo lahko ona samostojno skrbela in bo njen. Aljaž pa že komaj čaka, da bo dobil partnerja v zločinu, saj mi vsakič veselo razloži, da fantki bolj divjajo kot punce in da bosta onadva skupaj divjala. Pa še to je bilo luštno, ko je Zara ponotranjila tudi to, da se bo počasi potrebno ločiti od pleničk in je hitela razlagati, da bo imel dojenček pleničke, ona pa več ne, ker je velika. Pa sem jo vprašala: “Ja kdaj pa bova dali pleničke stran?” In je malo razmislila, zamahnila z roko in rekla: “Čez tri ure!”. Hahaha, pa še najbolj nagajiv nasmešek ima zadnji čas. To bo še zanimivo.

Z ljubeznijo, Mama.


Fotografije so bile posnete na Prešernov dan, ko smo se odpravili na Ptujski grad. Več lahko preberete TUKAJ.

X