Kartonasta škatla in kosmate žičke

Home / Uncategorized / Kartonasta škatla in kosmate žičke

Ker smo zelo pridni in redno praznimo škatle z Nosečkinimi dnevniki, nam večkrat kakšna ostane in jo seveda z veseljem izkoristimo za kakšno igrarijo. Zelo rada si vzameta barvice in flomastre ter škatle poljubno pobarvata, nanje rišeta in lepita nalepke. Tokrat pa smo se s škatlo zaigrali malo drugače in zraven vadili še fino motoriko.

Kaj potrebujemo za igro s kartonasto škatlo in žičkami?

  • prazno kartonasto škatlo,
  • kosmate žičke,
  • izvijač.

Kako pripravimo to igro?

V prazno kartonasto škatlo, z izvijačem, naredimo luknjice po celotni površini in zraven ponudimo kosmate žičke. Naloga otrok je, da poljubno zatikajo oz. vtikajo kosmate žičke v luknjice, brez posebnega reda.

Za Zaro naloga ni bila tako enostavna, kot za Aljaža in se je morala pri zatikanju dokaj potruditi. Ko sta zataknila vse kosmate žičke, je nastala nekakšna skulptura in z veseljem sta vajo ponovila približno trikrat, dokler se nista igre naveličala (potem se je Aljaž lotil barvanja škatle, hihi). Bilo jima je všeč, hkrati pa je takšna igra zelo koristna za majhne rokice, razvoj fine motorike in pripravo prstkov na pisanje. Pa še zeloooo dolgo je, odkar smo se nazadnje igrali s kosmatimi žičkami.

Z ljubeznijo, Mama.

X