Smučanje in Lekobeba

Home / Uncategorized / Smučanje in Lekobeba

Ko že ravno mislim, da je pomlad tik pred vrati, se vreme popolnoma spremeni in spet zapade nekaj snega ali pa se vsaj malo ohladi, da me spomni na letni čas v katerem smo (čeprav še vedno zelo netipičen). Skoraj že celo zimo uporabljamo kremo za zaščitno nego otroške kože obraza in telesa. Predvsem pri Zari je to potrebno tudi takrat, ko je vreme toplejše, ker ima na obrazu zelo občutljivo kožo, ki hitro postane suha, srdeča in hrapava. Zgodilo se nam je tudi že, da kremice kupljene v lekarni niso ustrezale njeni koži in pomagale pri težavah, zato smo se večkrat obrnili tudi na zdravnico, ki nam je napisala kremico na recept. Nazadnje, ko nam je kreme ne recept zmanjkalo, sem se odločila, da morda spet poskusimo s kakšno “običajno” kremo za otroško nego in ker sem zelo zadovoljna s svojim negovalnim oljem Nosečka iz linije Lekovita (o njem sem že pisala), se mi je zdela kremica Lekobeba prava izbira. 

Že po prvi uporabi sem lahko opazila, da kremica njune kože ne draži (zgodilo se nam je tudi, da sta na kakšno kremico negativno reagirala z izpuščaji in rdečico). Krema Lekobeba z mandljevim oljem in čebeljim voskom kožo varuje pred izsuševanjem zaradi vetra in mraza. Obogatena je z ognjičem, kamilico in dekspantenolom ter dobrodejno vpliva na kožo, spodbuja njeno obnavljanje, jo mehča in deluje blago antiseptično. Primerna je za nego suhe in hrapave kože v vseh starostnih obdobjih.

Sestavine: Voda, beli vazelin, mandljevo olje, cetil palmitat, lanolin, čebelji vosek, holesterol, dekspantenol, kamilica, ognjič, stearinska kislina, natrijev benzoat.

Gre torej za nežne sestavine, ki kože ne dražijo, ampak jo dobro zaščitijo pred zunanjimi vplivi. Je zelo hranljiva, a ne masti kože in se hitro vpije ter ne pušča madežev na oblačilih. Uporabljamo jo vsaki dan, zjutraj in zvečer ter pred odhodom na kakšen sprehod, če je močan veter, mraz, če gremo na sneg ipd.

Ker je Aljaž to sezono zelo aktiven tudi na snegu in se uči smučati, nam tudi takrat pride zelo prav. Zdaj je že skoraj kot obvezen del smučarske opreme in Aljaž ji pravi kar “smučarska krema”, ker ga takrat z njo še posebej izdatno namažemo. Njegova koža ostane mehka in navlažena, kljub dolgotrajni izpostavljenosti mrzlemu zraku, snegu in vetru.

Obvezen del smučarske opreme pa postaja še en izdelek iz kolekcije Lekobeba, in sicer Lekobeba Čajček. Tudi tega pijemo skoraj vsaki dan, še posebej, ko pridemo iz kakšnega dolgega sprehoda ter po sankanju in smučanju (ali med prehladom). Ko se Aljaž in Tomi odpravita na smučanje, jima ga pripravim kar za zraven in ga shranim v termovko, zraven pa jima spakiram še kakšno malico.

Otroški zeliščni čaj vsebuje kamilico, janež, komarček, golostebelni sladki koren, meliso, poprovo meto in majaron. Je nežnega, prijetnega okusa in ga otroka rada pijeta. Čaj pripravite v obliki poparka in ga pokrijte, da eterična olja ne izparijo. Dojenčkom čaj pred pitjem ohladite. Slajenje ni potrebno. Opazila sem, da dobrodejno vpliva tudi na želodček in prebavo.

Sestavine: Cvet kamilice, plod janeža, plod komarčka, korenina golostebelnega sladkega korena, list melise, list poprove mete, list majarona.

Zime torej še ni konec, zato le še izkoristite čas za vse zimske radosti ter hkrati ne pozabite na zimsko nego kože in topel čaj. Priporočam.

*Opomba: Mimogrede mi je koristil še namig, ki sem ga našla na Facebook strani podjetja Lekos. Namig se je glasil “Odlična podlaga za pustne poslikave, še več, dobrodošla tudi za njihovo odstranjevanje, ne draži in je brez parfumov.”. Mi smo ga seveda preizkusili in res je bilo odstranjevanje pustne poslikave zelo enostavno.

Z ljubeznijo, Mama.


Današnja objava je nastala v sodelovanju s slovenskim podjetjem Lekos d.o.o., ki me tudi tokrat ni razočaralo s ponudbo in kvaliteto izdelkov. Hvala. Vsi, ki bi želeli prebrati še kaj več o kozmetiki Lekobeba, podjetja Lekos, lahko to storite na tej povezavi. Pokukajte tudi k njim na Facebook stran Lekobeba&Lekovita, da boste na tekočem z vsemi akcijami in novostmi.

Prodajna mesta: TUŠ drogerije, lekarne, specializirane prodajalne in splet www.lekos.si.

X