Igra s samolepilnim trakom cesta in železnica

Igra s samolepilnim trakom cesta in železnica

Danes bi vam rada pokazala še dve igrački, ki sta se znašli na mojem seznamu novih igrač in aktivnosti za Aljaža in Zaro. Kot sem zapisala v eni izmed prejšnjih objav, sem med nosečnostjo za otroka pripravila nekaj posebnih iger. Tako bi se lahko zamotila med dojenjem in ostalimi opravili, ki vključujejo novega družinskega člana ter se ne bi počutila odrinjeno (in tudi nimata časa, da mi kakšno ušpičita, hihi). Želela sem biti pripravljena na kakršenkoli scenarij in si tako vsaj malo olajšati te prve tedne po porodu, ki so lahko zelo naporni. Zdaj že lahko rečem, da dokaj uspešno.

Oba otroka se zelo rada igrata z avtomobilčki, motorji, vlakci in drugimi prevoznimi sredstvi. Njuna igra se razlikuje od obdobja do obdobja, odvisno od starosti in trenutnega zanimanja. Bila so obdobja, ko je Aljaž vsak dan delal “kolone” iz avtomobilčkov. Zlagal jih je v vrsto, enega za drugim in mi razlagal o tem, da gredo na morje in da je na cesti gneča ipd. Potem je začel z vožnjo avtomobilčkov po naši preprogi, na kateri je narisana cesta in kmalu se mu je pridružila še Zara. Nekaj časa je bila bolj aktualna podloga iz blaga, na kateri je narisana cesta, pa potakanje avtomobilčkov po hodniku in razne dirke z avtomobilčki… Kakorkoli, z avtomobilčki jima nikoli ni dolgčas, zato sem ju želela presenetiti še z eno luštno igračo, ki sem jo našla v spletni trgovini HepiKids. Gre za samolepilni trak cesta v kompletu z avtomobilčkom in samolepilni trak železnica v kompletu z vlakom. Trak je dolg 20 metrov, primeren je za vse površine in ne pušča sledi ter se lahko večkrat odlepi in zalepi. Najbolj mi je všeč to, da ne poškoduje površine in da lahko čez tudi posesam ali umijem tla, pa ga s tem ne poškodujem.

Naša igra s samolepilnim trakom se je začela že pri lepljenju. Otroka sta želela sodelovati in pomagati, zato so skupaj z atijem polepili tla v dnevni sobi (preprogo smo tačas umaknili in jo umaknemo vsakič, ko se želita igrati). Všeč mi je bilo to, da sta lahko otroka sama določila kje bo vodila cesta in tako pokazala kar nekaj ustvarjalnosti in kreativnosti, hkrati pa sta vadila ročne spretnosti, medtem ko sta odvijala trak, ga pritiskala ob tla in rezala s škarjami. Najprej smo preizkusili samolepilni trak cesta. Pri igri sta uporabila avtomobilček, ki je bil priložen ter si poiskala še vse svoje majhne avtomobilčke, ki so ustrezali velikosti ceste. Avtomobilčki na fotografiji imajo slučajno tudi takšna kolesa, ki se oprijemaju traku in se jih da tudi luštno potakat, ker ne zdrsijo dol. Kar nekaj časa sta se tako igrala, se lovila z avtomobilčkih, jih parkirala v “garažo”, ki sta si jo pripravila zraven ceste, zraven pa sta postavila še celo nekaj hišk iz kock. Vedno sem vesela, ko uporabita domišljijo, še bolj pa sem vesela, ko ju vidim, kako sodelujeta in se igrata skupaj.

Naslednjič vam pokažem še kakšno fotografijo igre s samolepilnim trakom železnica. Krasno se ga da uporabiti tudi skupaj z leseno železnico in vlakci, ki jih imamo doma. Če so tudi vam všeč lesene didaktične igrače, potem si na spletni strani trgovinice HepiKids obvezno poglejte še to. Imajo tudi luštne majhne prometne znake, s katerimi si lahko popestrite igro s samolepilnim trakom cesta in otroke hkrati malo poučite o prometu in prometnih pravilih.

Z ljubeznijo, Mama.


Današnja objava je nastala v sodelovanju s spletno trgovino HepiKids, kjer najdete kakovostne lesene igrače in dodatke za dojenčke in majhne otroke. Pokukate lahko tudi na njihovo Facebook stran HepiKids. Hvala HepiKids za sodelovanje, samolepilni trak je res nekaj posebnega in otroka sta navdušena.

*Mnenje in razmišljanje o izdelkih je izključno moje in iskreno ter izraža mojo osebno izkušnjo z njimi.

X