Terme Banovci #1

Home / Uncategorized / Terme Banovci #1

Prejšnji teden, v petek, smo se odpravili na vikend oddih v Terme Banovci. Odločitev za te kratke počitnice smo sprejeli na hitro in v zadnjem trenutku ter se odzvali na povabilo, da bi bila tudi naša družinica del projekta Doživi in deli (Anja, najlepša hvala za priložnost in povabilo). Malo me je zaskrbelo, kako bomo zmogli s tako majhnim dojenčkom in dvema nadebudnežema, ampak sva se z možem odločila, da se prepustiva. To je bil naš prvi obisk Banovcev. V bistvu je bil to naš prvi družinski obisk term, saj sva bila v termah nazadnje, ko še nisva imela otrok. Vedela sva, da bo otrokoma sigurno zelo všeč, zato sva se obiska tudi midva močno veselila, a hkrati nisva vedela, kaj naj pričakujeva.

Ko smo prispeli, nas je pričakala lična sobica v hiški Jelša. Avtomobil smo lahko parkirali čisto blizu, kar je za družino z veliko prtljage in vozičkom, ki ga večkrat zložiš iz ter v avto, zelo praktično. V sobici nas je pričakalo prijetno presenečenje. Vse tri otroke je čakalo darilce, kar me je skoraj spravilo v jok. Še vedno nisem čisto dojela, da nas je že pet in ko sem zagledala pripravljeno prenosno posteljico za Jakoba in darilca za vse tri, sem se čisto raznežila. Vsak otrok je dobil majhnega plišastega medvedka, gusarsko rutico in gusarsko majico Term Banovci. Zraven je bil nastavljen program animacije in všeč mi je bilo, da je vse v stilu in povezano z gusarsko tematiko (kot da bi vedeli, da Aljaž obožuje gusarje in da je ravno nekaj dni pred tem govoril o tem, da si želi igračko gusarja). Aljaž in Zara sta si oblekla majico, na glavo sem jima zavezala rutico in takoj smo se odpravili na dobrodošlico, ki sta nam jo pripravila Gusar Edi in Banovička. Malo smo zamudili, ampak vseeno prispeli pravi čas, da smo ujeli streljanje z lokom in predstavo, na kateri je Gusar Edi razrezal banovičko na polovico. Aljaž in Zara sta še dokaj majhna, zato sta na začetku malo začudeno in prestrašeno pogledala, ampak potem sta se ob predstavi zelo zabavala in se takoj poistovetila z likoma. Zara je rekla, da je ona Banovička, Aljaž pa je bil gusar, seveda. Po animaciji smo se odpravili na večerjo ob živi plesni glasbi, kjer smo se družili še z nekaj drugimi blogerkami ter njihovimi družinami, kar je bilo otrokom zelo všeč. Všeč pa jim je bilo tudi to, da so si lahko pri večerji sami izbrali kaj bodo jedli, ker je bil ruski bife, in to, da je bilo vedno na voljo več različnih sladic in pa sladoleeeeeeed (to je bilo všeč tudi mamici, ampak kaj, ko med dojenjem pazim na prehrano in sem lahko vse poskusila samo po malo, da ne bi Jakobu povzročalo težav).

Po večerji, ob osmi uri je potekala delavnica lončarjenja in slišala sem, da so se zabavali tako majhni, kot veliki. Ker smo navajeni, da smo ob takšni uri že v postelji in ker je tudi Jakob potreboval svoj mir, se tega nisem udeležila. Sigurno pa kdaj v prihodnje, upam. Prvi dan je minil skoraj prehitro, a je bil krasen uvod v lep vikend.

Medtem, ko ni bilo delavnic in skupnega druženja, smo lahko kadarkoli uživali v njihovih bazenih in savnah. Imajo tudi luštna igrala, narejena kot gusarsko ladjo, na katerih lahko otroci sprostijo svojo energijo, kadar starši potrebujemo kakšen trenutek, da lahko v miru spijemo kavico. Zraven so postavljene klopce, v bližini pa je tudi kavarna.

Več lahko preberete na strani www.nasvetzadobroseimet.si.

Komaj čakam, da vam pokažem še našo izkušnjo drugega in tretjega dne obiska, ko sem posnela še nekaj več fotografij (te fotografije so posnete s telefonom, ker prvi dan še nisem razpakirala fotoaparata, hihi) in smo doživeli še več zanimivega.

Z ljubeznijo, Mama.

X