Potep po Zadru

Potep po Zadru

V Zadru smo že bili in ker nam je bilo mesto ter vzdušje v mestu tako všeč, smo se tudi tokrat odpravili tja (in se bomo tam ustavili vedno, ko bomo v bližini). Zame je to eno izmed najlepših hrvaških mest in resnično vam priporočam, da ga kdaj obiščete. Tja smo se odpravili v dopoldanskem času, ko še ni bilo tako vroče, da smo se lahko v miru sprehajali po starih ulicah, ob obali, v pristanišču, igrali smo se na igralih, ustavili na tržnici in si nato privoščili še kosilo v odlični restavraciji (kjer so imeli božanskooooooo čokoladno torto, ki sem jo lahko samo poskusila, ker še vedno ne uživam mleka in mlečnih izdelkov, ahhh). Ker sem otrokoma rekla, da gremo v Zadar na sladoled, je bilo potrebno najprej narediti ravno to. Zavili smo k prvemu sladoledarju in otroka sta bila navdušena.

Aljaž in Zara imata takšni opici, kot so na spodnji fotografiji, in smo ju kupili v trgovini Soho, ki je (tudi) v centru Zadra, zato smo zavili tja, da bi kupili še eno za Jakoba. Malo sem bila razočarana, ker je kvaliteta čisto drugačna in tudi narejene so drugače. Jakobova ima drugačno polnilo in je veliko slabše kvalitete. Je drugačne velikosti in ima na rokah in nogah ježke, da se lahko stisnejo skupaj, a mi tudi to ni preveč všeč. Sem jo kljub temu kupila, a mi je zdaj žal.

Jakob je ves čas našega potepa po Zadru spal (kar je tudi razlog, da smo se odločili, da ga še podaljšamo in gremo na kosilo v restavracijo) in se je zbudil čisto na koncu, tako da imamo vsaj eno fotografijo na kateri je tudi on, hihi. Morski zrak dela čudeže (pa tudi jok med vožnjo baje utrudi, ufff).

Z ljubeznijo, Mama.


Zara ima oblečeno obleko iz trgovine H&M, ki sem jo kupila že lansko leto, obute pa ima sandale Saltwater. Aljaž ima na sebi polo majico Next in kratke hlače H&M ter obute čevlje Teva. Jaz imam oblekico iz H&M in sandale Saltwater, ki se ujemajo z Zarinimi. Moja sončna očala so Dolce&Gabbana in so bila kupljena nekaj let nazaj, ravno v optiki v Zadru. Naš otroški voziček je Stokke Trailz, ki ga najdete na spletni strani Stokke.com, mobile na vozičku pa je ročno delo Pika Olivija.

X