Zavod Bodidobro Ptuj (in naš prvi skupni dogodek!)

Zavod Bodidobro Ptuj (in naš prvi skupni dogodek!)

Nedolgo nazaj je na Ptuju začel delovati zavod Bodidobro, ki je v svojih prostorih, na Rajšpovi ulici 14, odprl družinski center. Gre za zasebni zavod, katerega namen je spodbujanje razvoja otrok in odraslih, promocija aktivnega, ustvarjalnega in zdravega načina življenja ter širjenje pozitivnih vrednot. Njihov program obsega vodene in nevodene dejavnosti za otroke, praznovanja otroških rojstnih dni, različne oblike vadbe ter organizacijo predavanj in delavnic s področij starševanja, zdravega načina življenja, samovzgoje, osebnega razvoja in še česa. Za vsem tem stojita dve čudoviti mami, polni zagona in novih idej in ker sem mnenja, da Ptuj takšen zavod in družinski center absolutno potrebuje, sem se z veseljem odzvala na njuno povabilo o sodelovanju. Medtem ko smo v njihovih prostorih sproščeno klepetale o materinstvu, se je Jakob igral na tleh in opazila sem, da je enako sproščen, kot jaz. Vzdušje v igralnici Bodidobro je krasno. Igralnica je prostorna, svetla, polna uporabnih igrač, ki spodbujajo domišljijo, v njej pa se najde tudi prostor za starše, ki lahko v miru spijemo kavo in poklepetamo. Najbrž ni potrebno razlagati, da sem se tja, kmalu zatem, ponovno odpravila s prijateljico. Midve sva ob kavi v miru poklepetali, tudi podojili in previli dojenčka, njena starejša hči, ki trenutno ne obiskuje vrtca, pa se je ves čas obiska igrala. Ker je vzdušje domače, se tam vsi dobro počutimo in na prijateljičino pobudo se zdaj v Bodidobro dobivamo vsak teden. Igralnica je namenjena otrokom od 1 do 8 leta starosti in je odličen kraj za druženje in igro z vrstniki ob spremstvu staršev. Odprta je vsaki dan od 9 do 12 ure in res vam priporočam, da jo obiščete (je pa le ena izmed stvari, ki jih zavod ponuja).

Barbara Varvoda Matjašič in Petra Kolarič sta za starše pripravili pestro ponudbo, o kateri si lahko več preberete na spletni strani zavoda Bodidobro. Z veseljem sporočam, da bomo skupaj pripravile tudi naš prvi skupni dogodek za mamice pod imenom “Mama mami”. Ko smo se na prvem srečanju pogovarjale o tem, kako bi lahko sodelovale in kaj bi lahko ponudile ptujskim mamicam, se je porodilo več zanimivih idej. Vsem trem se zdi zelo pomembno, da imamo mame prostor, kjer se lahko pogovorimo, kjer lahko sproščeno spregovorimo o prijetnih in malo manj prijetnih trenutkih materinstva in si izmenjamo tudi kakšno izkušnjo ter nasvet. V ta namen imamo željo pripraviti več dogodkov za nosečnice in mamice, začele pa bomo že kmalu. Na prvem dogodku “Mama mami” bosta Barbara in Petra predstavili zavod in družinski center Bodidobro ter svojo ponudbo in vizijo, jaz pa bom spregovorila nekaj besed o tem, zakaj se mi zdi pomembno, da se mamice srečujemo, kaj so me naučili moji trije otroci, blog in vsakodnevni stik z mamicami, kako smo si lahko mamice med seboj v oporo in zakaj tukaj vidim rešitev ravno v takšnih srečanjih. Seveda bom predstavila tudi Nosečkin in Dojenčkov dnevnik in povedala nekaj o njuni vlogi v življenju mame. Vse skupaj bo potekalo v obliki sproščenega klepeta, dovolj časa pa bo tudi za izmenjavo mnenj. Na dogodek vabimo vse nosečnice in mamice, ki bi jih zanimalo delovanje zavoda Bodidobro in njegova ponudba, pa tudi tiste, ki bi želele pokukati v moje dnevnike ali samo malo poklepetati in se sprostiti. Dogodek bo potekal na Ptuju, v prostorih zavoda Bodidobro na Rajšpovi ulici 14, v petek, 28.10.2016 ob 17. uri. Ker je število mest omejeno (10 mamic), vas prosimo, da izpolnite prijavnico na koncu objave ter si s tem zagotovite svoje mesto. Srečanje bo tokrat namenjeno samo mamicam, z izjemo tistih, ki imate majhne dojenčke in jih še ne morete pustiti samih. Na tak način bomo lahko brez skrbi poklepetale. Jaz se že zelo veselim, da vas spoznam, vesele pa bomo tudi kakšne ideje v povezavi s prihodnjimi dogodki. Barbara in Petra že imata nekaj načrtov, a predlogi glede tematike in oblike dogodkov (predavanje, debata, podporna skupina ipd.) so vedno dobrodošli. Hvala vsem, ki boste podale predloge in tistim, ki se boste dogodka udeležile. <3

Za dogodek “Mama mami” zavoda Bodidobro v sodelovanju z Z ljubeznijo, Mama so zapolnjena vsa razpisana prosta mesta. Za odziv se vam lepo zahvaljujemo. Vse, ki ste prijavo zamudile, pa spremljajte prihodnje objave. Hvala.

Z ljubeznijo, Mama.


Več o ponudbi zavoda Bodidobro si lahko preberete na njihovi spletni strani TUKAJ ali pa všečkate njihovo Facebook stran TUKAJ, da boste na tekočem z vsemi aktualnimi dogodki in aktivnostmi.

X