Boba Wrap vs. Boba 4g

Home / Uncategorized / Boba Wrap vs. Boba 4g

Raztegljivi trak Boba Wrap sem kupila med drugo nosečnostjo. Izbirala sem med različnimi nosilkami in se odločila glede na izkušnje uporabnikov, namen uporabe in cenovno dostopnost. Iskala sem nekaj, kar bi lahko uporabljala predvsem v prvih mesecih otrokovega življenja. Aljaž je bil takrat star malo manj kot dve leti in zelo živahen, zato sem vedela, da bom potrebovala nosilko, ki mi bo pomagala pomiriti in uspavati dojenčka ter mi hkrati dopuščala proste roke za vsa opravila in igro z njim. Po rojstvu Zare sem jo začela kaj hitro uporabljati. Potrebovala sem nekaj časa (in nekaj posnetkov na You Tube-u, haha), da sem se ga naučila zavezati in vanj spraviti dojenčka, a sem kasneje postala zelo spretna in ga zdaj zavežem v minutki. Najbolj mi je všeč, da je prijetno mehek in zelo udoben, tako za otročka, kot tudi za starše. Edino, kar mi ni bilo všeč je to, da so trakovi po kakšni uri ali dveh nekoliko popustili in sem imela občutek, da mi je zato Zara nekoliko zdrsnila. Ker je bila Zara dokaj drobna in lahka dojenčica, sem jo v Boba Wrap-u nosila dobro leto. Nosila sem jo v položaju spredaj, čeprav bi si jo lahko namestila tudi na bok (nisem poskusila).

Kasneje sem dobila možnost preizkusiti tudi nosilko Boba Classic Carrier 4g in se že takrat odločila, da jo bomo kupili, če se bomo še kdaj odločili za kakšnega otroka. In smo jo, hihi. Boba 4g me je prepričala z enostavnejšo uporabo, saj ni potrebno vedno znova vezati traku, ampak narediš samo klik in klik ter je otroček že nameščen. Všeč mi je, da je lepo objame otročka in da je nošenje zelo udobno. Jakob je tesno privit k meni, nosilka pa mu daje potrebno oporo. Zaenkrat še uporabljava integrirani vstavek za novorojenčke in majhne dojenčke, ki skupaj s patentiranimi paščki za nogice omogoča, da je Jakob v ergonomskem položaju, t.i. položaju žabice. Do nedavnega (star je dva meseca in pol) sva vedno uporabljala še kapuco za varovanje glavice, saj drugače glavica ni bila dovolj zavarovana. Zdaj je že večji in tega nujno ne potrebuje, zato kapuco uporabiva samo kot zaščito pred vremenom ali ko zaspi. Všeč mi je, da jo bova lahko uporabljala dolgo, saj je strukturirana nosilka Boba 4g primerna za dojenčke in malčke do 20 kg in omogoča nošenje spredaj in na hrbtu, kar nam bo olajšalo tudi razne izlete. Za njo sem se odločila predvsem zato, ker je ergonomska in ima številne možnosti nošenja, kar jo dela univerzalno. Praktično pa je tudi to, da ima na pasu manjši žep za shranjevanje in uporabne zaponke na naramnicah, na katere lahko pritrdimo igračko za otroka (se že veselim, da bo prišlo prav, ko bo starejši).

Še vedno uporabljam obe nosilki, in sicer se o uporabi odločim glede na situacijo in njune prednosti. Nosilka Boba Wrap se mi zdi bolj primerna za doma in za sprehode na manjše razdalje. Vanjo si ga namestim, ko ima slab dan in veliko joka ter ga želim potolažiti; ko bi se crkljal, jaz pa potrebujem proste roke za kuhanje, likanje ali za igro s starejšima otrokoma ali pa takrat, ko ga želim tesno ob sebi. S trakom imam včasih občutek, da je še vedno del mene. Bil je en tak lušten trenutek mesec dni nazaj, ko sem se odločala ali bi ga za spanje odložila v posteljico ali bi ga namestila v Boba Wrap in sem se odločila za slednje (je večja možnost, da bo dlje spal). Ko sem si ga namestila in sva bila tako tesno skupaj “objeta” sem si rekla: “It just feels right!” Vem, da je ravna podlaga tisto, kar otrok potrebuje in kar je dobro za njegovo hrbtenico, ampak vsake toliko pa pride trenutek, ko ga enostavno ne želim odložiti iz rok (oz. iz nosilke) in verjamem, da ima tudi to pozitivne učinke za naju oba. Prednosti Boba Wrap-a: primeren za nošenje od rojstva do 18 mesecev; priporočajo ga za prve mesece (bolj kot uporabo strukturirane nosilke), mehak in udoben, lepo objame otroka, pralen v pralnem stroju, univerzalna velikost.

Za Bobo 4g se odločim, ko gremo na daljši sprehod, na kakšen izlet, kjer je lažje brez vozička, v knjižnico in druge podobne kraje, kjer je veliko stopnic in bi mi bilo drugače težje. Hkrati to pomeni, da bo pomirjen in da bo najbrž večino časa prespal, jaz pa bom lahko, bolj kot drugače, vključena v dogajanje, kar bo všeč Aljažu in Zari (morda se še spomnite našega oddiha v Banovcih TUKAJ ali pa nazadnje, ko je Jakoba v Bobi nosil naš ati TUKAJ). Priznam, da jo uporabljam raje, kot Boba Wrap, ker se mi zdi bolj praktična. Prednosti Bobe 4g: primerna za nošenje dojenčkov in malčkov (od 3,5 kg do 20 kg), torej daljša uporaba, položaj spredaj in na hrbtu, ki je zelo udoben za malčke, enostavna namestitev in uporaba, dojenčka lahko uspavaš in nato z nosilko vred odložiš, dodatki, kot so varovalo za glavico, žepek, zaponke za igračko ipd.

Obe nosilki sta ergonomski in omogočata tudi dojenje med uporabo, a tega še nisem preizkusila. Če bom, vam zagotovo sporočim, kako se je obneslo. Torej, če iščete način, kako si olajšati situacijo z enim ali večimi otročki, način, kako pomiriti dojenčka ali pa potrebujete nosilko za potepe in pohode, vam vsekakor priporočam eno izmed zgornjih dveh (glede na vaše potrebe in želje). Nošenje prinaša ogromno prednosti za otročka in vas bo z njim zagotovo povezalo.

Z ljubeznijo, Mama.


Današnja objava je nastala v sodelovanju z otroško trgovino Silly.si, kjer najdete tako Boba Wrap, kot tudi Boba Classic Carrier 4g. Na voljo je več različnih barv in vzorcev. Jaz sem izbrala Boba Wrap v vijolični barvi in Bobo 4g v črni barvi “Slate”. Ker imajo v trgovinici Silly na voljo tudi veliko druge opreme in igrač za dojenčke, malčke in večje otroke, pokukajte še k njim na Facebook stran Silly in na Instagram Silly, da boste na tekočem z aktualno ponudbo. Hvala Silly, ne morem si predstavljati, kako bi zmogla, s tremi majhnimi otroci, brez Bobe.

*Mnenje in razmišljanje o izdelkih je izključno moje in iskreno ter izraža mojo osebno izkušnjo z njimi.

X