Izpadanje las po porodu

Izpadanje las po porodu

Izpadanje las po porodu je težava, s katero se srečujemo vse mamice (res še nisem slišala za mamico, ki ji lasje kakšne štiri mesece po porodu ne bi v šopih izpadali). Ta težava sicer ni boleča in usodna, ampak je pa zelo neprijetna in po vsakem porodu sem iskala rešitve za njo, saj sem (predvsem na sprednjem delu lasišča) izgubila ogromno las. Razlog bi naj tičal v tem, da lasje med nosečnostjo izpadajo občutno manj, za kar je krivo hormonsko stanje, zato se po porodu ravnovesje na novo vzpostavlja.

Ker imam že na splošno manj las in so moje lase zelo tanki, sem bila glede tega vedno nekoliko nesamozavesta. Lasje sicer prenehajo izpadati in čez čas zrastejo novi laski, ampak ta proces traja in jaz sem se odločila, da ga vzpodbudim z jemanjem prehranskih dodatkov (jemala sem Sweetbearhair; o tem sem že pisala) in nego las z Vichy Dercos Aminexil Clinical 5. Gre za tretma proti izpadanju las, ki ga nanašamo na lase s pomočjo aplikatorja, ki masira lasišče in izpadanje je zaustavljeno v šestih tednih (včasih so za izpadanje kriv tudi drugi hormonski vzroki, stres, menjava letnega časa ipd.). Za Vichy Dercos Aminexil Clinical 5 sem se odločila, ker zmanjšuje mikro-neravnovesje lasišča in krepi njegovo odpornost, zagotavlja optimalno toleranco, je hipoalergeno in preizkušeno na občutljivem lasišču (kar moje lasišče je). Za mano je vseh šest tednov preizkušanja, hkrati pa sem uporabljala še poživljajoč šampon proti izpadanju las Vichy Dercos.

Moram reči, da sem že po nekaj tednih opazila manjše izpadanje in da so moji lasje postali močnejši, prav tako pa mi že ves čas nege proti izpadanju las rastejo novi in novi majhni laski, ki uspešno zakrivajo področja, kjer sem bila že skoraj plešasta. Tudi moja frizerka je opazila spremembo in s poživljajočim šamponom bom zagotovo še nadaljevala. Primerjala sem svoje trenutno stanje las s starimi slikami (tudi s tistimi pred/med prvo nosečnostjo) in moram reči, da imam občutek, da so moji lasje zdaj še gostejši in močnejši. Novi lasje so že zapolnili praznino med lasmi, izpadanje pa se je občutno zmanjšalo. Uporaba tretmaja je preprosta in ne zahteva veliko časa, prav tako pa tudi ne posebnih spretnosti. V paketku je 21 malih stekleničk in aplikator, ki ga namestimo na stekleničko. Tekočino s cik cak potezami nanašamo na lasišče, pomasiramo še z rokami, in ne spiramo. Aplikator po uporabi speremo in ga naslednjič ponovno uporabimo. Poživljajoči šampon uporabljam pri vsakem pranju las in je namenjen pogosti uporabi.

5 poživljajočih šamponov Vichy Dercos bom podelila tudi med svoje bralke. Če želiš sodelovati v nagradni igri, potem sledi moji Facebook strani Z ljubeznijo, Mama. Čez kakšen teden objavim več podrobnosti in navodila za sodelovanje. Sigurno bi vsaki mamici prišel prav in zelo ga priporočam. 😉

Z ljubeznijo, Mama.

X