Nenačrtovan oddih

Nenačrtovan oddih

Odkar sem, skoraj sedem let nazaj, postala mama, še nisem bila na nobenem dopustu in oddihu brez otrok. Skupaj smo hodili na morje, v toplice, v Kranjsko Goro in še kam, za dopust brez otrok pa nikoli ni bil pravi trenutek. Vmes sem bila noseča, dojila sem in se soočala z vsemi drugimi izzivi ter lepotami materinstva, pa si takrat še nikakor nisem znala predstavljati, da bi bila za več kot en dan ločena od otrok. Enostavno še nisem bila pripravljena in o tem nisem razmišljala.

Zdaj so otroci že toliko veliki in samostojni, da je vse lažje. Zdaj me potrebujejo na drugačen način, kot takrat. Kadar so z atijem ali na počitnicah pri babici se imajo lepo in ponavadi jim čas tako hitro mine, da niti ne opazijo, da me nekaj dni niso videli. Zdaj se zavedam, da v svojem življenju potrebujejo tudi ta čas z njimi, jaz pa potrebujem nekaj časa zase. Ko sem nepričakovano dobila povabilo na kratek oddih in izlet po Pomurju, zato ni bilo razloga, da bi rekla ne. Bila sem pripravljena. Veselila sem se kopanja v termah, savne, sprehoda po Murski Soboti, ogledov znamenitosti in okušanja njihove kulinarične ponudbe. To je bila moja priložnost za to, da si malo napolnim baterije, da nekaj časa preživim v odrasli družbi (haha, čari materinstva in dela od doma) in da kaj novega doživim. Tudi za pakiranje in odhod ni bilo veliko časa, ker je bilo vse nekako v zadnjem trenutku in takrat sem se pošteno nasmejala temu, da nisem pripravljena samo psihično, ampak tudi fizično. Zahvaljujoč Philips Lumei Prestige, nisem rabila dvakrat pomisliti na to, kakšne priprave vse moram prestati, če se želim spraviti v kopalke in se namakati v termah. Prvič v življenju nisem prebila nekaj ur v kopalnici, pred odhodom na oddih in na bazen, ampak sem samo spakirala kovčke, preživela zadnje trenutke z otroki, uredila še nekaj službenih zadev in šla. Mislim, da me mamice zelo dobro razumete. Zraven vseh opravkov, ki jih moramo dnevno postoriti, zraven usklajevanja časa, ki ga preživimo med igro z otroki in skrbjo za gospodinjstvo, zraven pakiranja in razmišljanja o tem, kaj vse bodo med časom, ko nas ne bo, potrebovali otroci, potem še komaj ostane kaj časa za to, da bi se uredile. In da ne govorim o pripravah na oddih s celotno družino. Postoriš vse v službi, pospraviš stanovanje, po možnosti skuhaš in pripraviš še kakšen obrok za zraven, spakiraš prtljago za otroke, vzameš še kakšne knjige in igrače ter dokumente, pa se spomniš še na to, da potrebujete stekleničke z vodo in kakšen cd z otroškimi pesmicami za med vožnjo, potem pa na koncu hitro spakiraš še zase (in nisi prepričana, če sploh imaš dovolj spodnjega perila za vse dni oddiha, ampak hej, ni več časa) in se moraš odpraviti, ker že skoraj zamujate na “check in”. Joj, kolikokrat sem zraven pakirala peno za britje, britvice in depilacijsko kremo in potem prvi dan ždela v kopalnici: “Vi kar pojdite na bazen/plažo, pridem takoj za vami!”. Ko začneš razmišljati iz tega vidika vidiš, da je IPL naprava za odstranjevanje dlačic Philips Lumea Prestige res zlata vredna. Po vseh opravljenih tretmajih imaš kar nekaj dela manj in časa več, pa tudi, ko je tretmaje potrebno ponoviti (čez čas in po potrebi), je vse skupaj opravljeno zelo hitro. Vsekakor vredno preizkusa in svojega denarja.

Svoj prvi oddih brez otrok sem tako preživela zelo mirno, brez skrbi in brez dlačic. Čeprav je bil del oddiha deloven, sem si napolnila baterije, hkrati pa sem dobila tudi nekaj idej za naslednji družinski oddih ter za kakšen lušten enodnevni izlet. V naši Sloveniji je res marsikaj lepega za pogledati in škoda bi bilo vsake zamujene ure, ki bi jo porabila v kopalnici, namesto v odkrivanju teh lepot.

Z ljubeznijo, Mama.

Današnja objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Philips.

X