Prehodno obdobje

Prehodno obdobje

Prehodno obdobje iz poletja v jesen za marsikoga od nas pomeni nov začetek. Po sproščenem in manj delovnem, napetem ter stresnem poletju se vsi pripravljamo na več gneče in na nove projekte ter obveznosti. Ker smo vsi še vedno polni energije (No, mene je prvi september kar močno utrudil in mislim, da se še ta mesec ne bom pobrala od teh šolskih počitnic, haha, ampak ignorirajmo to.) je zdaj pravi čas, da opustimo stvari, ki nam trenutno več ne služijo in se lotimo drugih. Če imaš kakšno novo poslovno idejo ali pa kakšno neizpolnjeno željo za osebno življenje, je zdaj morda celo bolj primeren čas za uresničitev, kot po novem letu, ko življenje poteka nekoliko bolj počasi.

Še nedolgo nazaj so mi bile spremembe v življenju neprijetne in sem se jih na veliko izogibala, zdaj pa jih dojemam popolnoma drugače. So nujno potrebne za osebno rast, za napredek, za poslovni uspeh, za srečo. Prehodna obdobja, prehodi iz ene zadeve na drugo, iz projekta na projekt, iz ene službe v drugo, prekinitve raznih toksičnih odnosov in vzpostavitev tistih pravih, pristnih odnosov, takšne in drugačne spremembe… Vse to je del življenja in del naravnega cikla, ki nas usmerja naprej. Potisnejo nas iz cone udobja, ampak z razlogom. Da sledimo svojim sanjam, da uresničimo svoje cilje, da se naučimo nekaj novega in da se lahko izrazimo. Velikokrat je neprijetno, včasih boli, tudi neuspehi so del sprememb, ampak vsak konec pomeni nov začetek, kot tudi konec poletja pomeni začetek čudovite jeseni. Počasi prehajamo vanjo in ta prehod je pomemben. Trenutno se sprememb več ne bojim, sem se jih navadila in vem, da so zame dobre, si pa želim le to, da bi imela moč in pogum, da bi bilo tako tudi v prihodnje in da nikoli ne bi obtičala na mestu, temveč bi v vsaki situaciji nekako uspela riniti naprej. Danes k temu spodbujam tudi vas.

Zadnje dni sem poletne obleke zamenjala z novo jesensko obleko in zakorakala v september. To je modna objava, če morda kdo ni ugotovil, hihi. Na prehodu v novi letni čas jo lahko nosim s sandali in klobukom ali pa z jeans jakno (tudi z usnjeno jakno itd.) in supergami, kasneje tudi z gležnjarji, odvisno od vremena in počutja in ravno zato obožujem prehode in prehodne modne kombinacije. Ker je vse tako preprosto pokombinirati. Ker niti opaziš ne, kdaj si za seboj pustil tiste kose, ki ti več ne služijo in jih ne moreš nositi ter jih nadomestil z novimi. Ker to obdobje kar kliče po spremembah in drugačnih kombinacijah. Ker so spremembe nujne. Naj bo prehodno obdobje lepo in nov začetek še lepši.

Obleka: Zara. Klobuk: H&M. Pas: Zara. Sandali: Birkenstock. Jakna: Next. Ura: Cluse.

Z ljubeznijo, Mama.

X