Dopust z otroki vs. dopust brez otrok

Dopust z otroki vs. dopust brez otrok

Vem, da je čas poletnih dopustov načeloma že mimo, ampak ker je od mojega dopustovanja na Cipru manj kot en mesec in sem šele zdaj pregledovala fotografije, se mi je zdelo luštno, da jih nekaj strnem v objavo. Odkar sem mama še nisem bila na morju brez otrok. Bila sem za vikend v termah, kaj več pa ne. Nisem več navajena celodnevnega ležanja na plaži in tega, da lahko v miru in v enem dahu prebereš celo knjigo, ampak se mi je uspelo zelo hitro privaditi, haha. Res sem že pozabila, kako je to.

Običajen dan na morju z otroki (ure so približne):

6.00h Bujenje.

6.15h Prvi prepir med otroki. Oblačenje.

6.30h Igra na terasi apartmaja in bujenje sosedov.

7.00h Sprehod do pekarne.

7.15h Kavica in zajtrk.

7.40h Oblačenje v kopalke in mazanje s sončno kremo. Drugi prepir.

8.00h Plaža.

10.30h Malica in počasen odhod nazaj v apartma, za počitek.

12.00h Počitek, izogibanje najhujši vročini, kuhanje kosila.

14.00h Kosilo.

14.30h Igra, barvanje in risanje ter branje knjig v senci. Počasi smo vsi že utrujeni in rahlo tečni od vročine.

15.15h Oblačenje v kopalke in mazanje s sončno kremo.

15.30h Plaža.

17.00h Malica na plaži.

18.00h Odhod proti apartmaju. Jok in stok.

18.30h Tuširanje, oblačenje, tečnarjenje zaradi utrujenosti.

19.30h Večerja.

20.00h Sprehod.

21.00h Spanje.

Običajen dan na morju brez otrok:

9.00h Bujenje.

10.00h Zajtrk in kavica.

10.30h Počitek.

12.00h Plaža.

14.00h Kosilo.

15.00h Počitek.

16.00h Plaža.

18.30h Odhod v sobo, tuširanje.

20.00h Večerja.

21.00h Sprehod, posedanje in klepet na terasi.

22.00h Spanje.

Pa v bistvu še sploh nisem vsega napisala. Recimo napihovanja rokavčkov, dodatnega mazanja s sončno kremo na plaži, vmesnih pavz za sladoled ipd. Res je bilo čudno, da sem s sončno kremo zdaj namazala samo sebe, se uredila v samo nekaj minutah, jedla brez prekinitev in potem ležala, brala in spala, kadar sem želela. Le kako smo pred otroki vse to kar jemali za samoumevno?! Nikoli več, haha.

 

Današnja objava je nastala malo za hec in malo za res. Obe plati dopusta ob morju sta krasni in vsak dopust je neprecenljiva priložnost, da se dodatno povežeš z ljudmi, ki so s tabo ter si oddahneš od rutine ter hitrega tempa življenja, ki se mu ne moremo izogniti. Ni važno, ali je to dopust z družino, s prijatelji ali s partnerjem, važno je, da ga doživimo in polno izkoristimo. Dopust z otroki je zagotovo nekaj posebnega in vsem ostane v lepem spominu, četudi gre za vse prej, kot ležanje na plaži. Je pa lepo, če imamo možnost, da si vsake toliko privoščimo dopust samo s prijatelji, prijateljicami ali partnerjem, ker je pomemben tudi čas z njimi (in čas samo za nas) in ob otrocih jim ga toliko zagotovo ne posvetiš. Ravnovesje. Odšla sem rahlo živčna in z nekaj slabe vesti, nazaj pa sem prišla spočita in z ogromno navdiha ter energije za nadaljne projekte in moje tri čmrlje. Priporočam.

Z ljubeznijo, Mama.

X