Priprave na šolo in nasveti za brezskrbno nakupovanje šolskih potrebščin

Priprave na šolo in nasveti za brezskrbno nakupovanje šolskih potrebščin

Ko sem pred tedni objavila članek z naslovom Šolar bo! (preberete ga lahko TUKAJ), sem dobila toliko lepih in spodbudnih odzivov od mamic, ki se trenutno soočajo s podobnimi občutki in prelomno ter stresno situacijo odhoda v šolo, da sem se odločila, da zapišem še nekaj nasvetov, ki so mi jih ponudile. Res ni lahko, ko se kar naenkrat ponovno znajdeš v nekem novem svetu. Nekako tako je, kot takrat, ko si brez izkušenj izbiral otroški voziček, pa v bistvu sploh nisi vedel kakšne so razlike med različnimi modeli in zakaj bi moral pri izbiri upoštevati še kaj drugega, kot barvo, haha.

Ko sem v stresni situaciji in mi je spremembe težko sprejeti, sem navajena tega, da odlašam. Ko mi teče voda v grlo, zadevo opravim, a ne ravno tako, kot bi želela in uredila, če bi se je lotila v pravem roku ter počasi. Od prijateljice sem dobila nasvet naj z nakupi potrebščin za prvi razred osnovne šole, le ne odlašam predolgo, saj so recimo šolske torbe znižane že nekaj časa pred “sezono” glavnih nakupov; druga prijateljica pa mi je predlagala, da si zadevo poenostavim kar z nakupom preko spletne strani Kopija nova. Kopija nova ponuja popolno ponudbo delovnih zvezkov in šolskih potrebščin, kar pomeni, da pri njih dobiš vse in ni nobene potrebe po tem, da bi se vozil od knjigarne do knjigarne in iskal ter zapravljal dragoceni čas (seveda je lahko tudi to na nek način posebna izkušnja, a zase vem, da mi to, s tremi otroci, zagotovo ne bi uspelo preveč elegantno, hihi). Kar mi je še najbolj všeč pri Kopija nova, pa je to, da so 100% usklajeni s šolami po celi Sloveniji. V praksi to izgleda tako, da v njihov sistem vpišete osnovno šolo in razred vašega otroka in spletna stran vam ponudi točen seznam stvari, ki jih potrebujete, potem pa lahko na spletni strani izberete čisto vse in naročite na dom. Bolj preprosto ne gre. Jaz sem bila navdušena, ko sem to slišala in ker obožujem stvari, ki so preproste, hitre in enostavne, je to zagotovo način nakupovanja šolskih potrebščin, ki meni najbolj ustreza. Prav tako lahko naročilo opravite preko naročilnice ali po telefonu, v prihodnosti pa mi bo zelo prav prišlo to, da nudijo posebne ugodnosti za družine s tremi otroki in več.

Še nekaj drugih nasvetov, ki sem jih dobila in jih bom skušala upoštevati:

  • Pri izbiri šolske torbe bom pozorna predvsem na to, da je lahka, narejena iz vodoodpornih materialov in ima plastične nogice, saj jih otroci radi odlagajo na tla. Dobro je tudi to, da so na torbi odsevni trakovi in da so naramnice dovolj široke in mehke ter da ima vsaj tri predale, kamor si lahko otroci razporedijo svoje šolske potrebščine.
  • Čeprav je ovijanje zvezkov s folijo in ne s platičnimi ovitki, ki jih samo natakneš, težje, je tudi nekoliko bolj obstojno.
  • Pri peresnicah je včasih moteče to, da so triplastne peresnice zelo debele in v torbi zavzamejo veliko prostora, zato izkušene mame predlagajo nakup dveh peresnic. Moja prijateljica je kupila eno, ki je ovalne oblike, za flomastre in eno kvadratne oblike, za svinčnike, barvice, šilček, radirko in škarje. Pri peresnici moramo biti pozorni tudi na to, da bo imela dovolj prostorčkov za barvice, ki so v kompletih po 12 ali 24 (ali več).
  • Pomembno je, da se na čisto vsako potrebščino, zvezek, delovni zvezek in učbenik, zapiše otrokovo ime in priimek ali pa inicialke. Na vsako barvico, na vsak flomaster, na radirko, šilček, škarje, čopiče, lonček, lepilo… Na vse, hihi.
  • Ko kupujete lonček, je čisto v redu, če je brez pokrova, ker imajo otroci ponavadi velike težave z odpiranjem in zapiranjem teh pokrovov.
  • Flomastri naj bodo obojestranski, saj pri likovnem pouku včasih potrebujejo tanko in debelo črto, kar je s takšnim flomastrom lažje narisati.
  • Šilček naj bo takšen, k lahko šili debelejše in tanjše barvice ter svinčnike (Pozor, električni šilčki spravljajo učiteljice ob živce! Bodimo obzirni, haha.).
  • Šolske potrebščine znamke Ajda, ki jih najdete v Kopija nova, so preverjeno dobre kakovosti.

Upam, da vam zgornje alineje vsaj malo koristijo. V kolikor imate tudi vi kakšen nasvet zame in moje bralke, ga bom zelo vesela. Napišite ga v komentar, jaz pa ga bom dodala v objavo. Hvala!

Želim vam lepe in čim manj stresne priprave na šolo, dolge počitnice in pogumen vstop v novo šolsko leto.

Z ljubeznijo, Mama.

Današnja objava je nastala v sodelovanju s podjetjem Kopija nova.

 

X