Peka piškotov na 1. adventno nedeljo

Peka piškotov na 1. adventno nedeljo

To nedeljo smo se z veseljem prepustili prazničnemu vzdušju in naredili prve božične piškote letos, prižgali prvo svečko na adventnem venčku ter uživali v vonju po cimetu, ki je preplavil naše stanovanje. Otroka sta pridno pomagala, čeprav jima je valjanje šlo malo težje od rok in sta raje izrezovala piškote z modelčki različnih motivov (Aljažu je bil najbolj všeč model srčka, Zara pa je testo najraje gnetla in trgala po svoje).

Izbrali smo preprost recept za zdrave piškotke in se pri izbiri sestavin povezali s krasno spletno trgovino Zdrav obrok, kjer najdemo sestavine za praznično peko in druge kuharije na enem mestu. Zame je pomemben del materinstva tudi to, da se prehranjujemo pestro in izbiramo kvalitetne ter če je možno tudi lokalne sestavine, kar trgovina Zdrav obrok ponuja in mi smo bili z izbranimi izdelki zelo zadovoljni. Če želite speči takšne piškotke, kot mi, sledite spodnjemu receptu, kjer piše tudi, katere izdelke iz spletne trgovine smo uporabili.

Kaj potrebujemo?

  • 4 jajca,
  • 200 g kokosovega sladkorja Zdrav obrok,
  • 600 g slovenske pirine bele moke Zdrav obrok,
  • 3 žlice kokosovega olja,
  • 2 žlički cimeta Zdrav obrok,
  • 2 žlički pecilnega praška.

Kako naredimo piškote?

Jajca in sladkor stepemo z mešalnikom, potem pa dodamo ostale sestavine in pregnetemo še z rokami ter po potrebi dodajamo moko, da se masa ne lepi. Dobljeno maso postavimo za nekaj časa v hladilnik (medtem ko smo čakali, smo se odpravili na krajši sprehod). Ko jo vzamemo iz hladilnika, jo pomokamo in razvaljamo. Z modelčki za piškote izrežemo različne oblike in piškote položimo na pekač obložen s peki papirjem. Pečemo dobrih 10 minut v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj. Gre v bistvu za recept za medenjake, ampak smo namesto medu dodali kokosovo maščobo, ker smo želeli “navadne” piškote.

 

Današnja objava je nastala v sodelovanju s spletno trgovino Zdrav obrok, ki nam je omogočila prvo letošnje praznično sladkanje in nas navdihnila k iskanju receptov, ki jih bomo še lahko preizkusili v prihodnjem mesecu. Hvala. Njihovo ponudbo lahko preverite na njihovi spletni strani www.zdravobrok.si ali pa jih poiščete tudi na Facebook-u, na strani Zdrav obrok.

Z ljubeznijo, Mama.


Otroka nosita predpasnik Otroci kuhajo in pečejo, čeprav se tokrat nista želela pretirano umazati. Mini valjarčki so iz trgovinice Montessori Doma Shop. Peko pa sta nam zelo olajšala stolčka za hranjenje Stokke Steps, ki ju uporabljamo dober teden in sta se izkazala kot zelo lepa, praktična in varna (več kmalu).

X