Ideja za otroška darila, sestavljanke vseh vrst

Ideja za otroška darila, sestavljanke vseh vrst

Izbiranje daril je lahko zelo stresno, tako za starše kot tudi za dedke in babice ter tete in strice. Ponudba za otroke je ogromna in v vsem tem blišču se je včasih res težko odločiti, katero darilo bi bilo tisto “ta pravo”. Moja otroka glede tega nista zahtevna (in tudi, če bi bila, se na to najbrž ne bi ozirala) in tudi jaz se pri izbiranju daril osredotočim na to, da je to nekaj kar potrebujeta, da je koristno, praktično in da cena ni pretirana. Včasih ju pod smrekico počaka nekaj, kar bi tako ali tako dobila, recimo sanke ali smučarska oprema, kakšna oblačila ipd. (tudi to je potrebno ceniti in ne samo igrače), včasih pa si zaželita kaj posebnega (Aljaž) in če mi je njuna želja všeč, jima jo uresničim. Tako je bilo letos. Božičku sicer še nismo pisali, smo se pa pogovarjali o tem, kaj si želita za Miklavža, Božič in za njuna rojstna dneva (Zara ga ima jutri!!!, Aljaž pa januarja). Aljaž je bil tako srčkan, ko je rekel, da bi si zelo želel toplih nogavičk in bonbončkov (so redko na meniju, on pa jih ima zelo rad), da jih bo sigurno dobil, nisem pa se še odločila, kako bom darila razporedila po praznikih. Njegova druga želja pa je bila, da bi dobil kakšno novo sestavljanko, ker se je starih že malo naveličal. Res jih veliko sestavlja in njegovo razmišljanje v praktični in skromni smeri mi je bilo tako všeč, da bosta za Božič dobila vsak svojo novo sestavljanko.

Prešinilo me je, da je sestavljanka pravzaprav zelo praktično in lepo darilo ob katerikoli priložnosti in zelo enostavno jo podarimo otrokom različnih starosti, ker je ponudba pestra in razporejena glede na stopnjo zahtevnosti. Tudi spol otroka tukaj ne igra nobene vloge (morda pri kakšnem posebnem motivu) in zato pri izbiri nimamo veliko dela in skrbi. Izbrala sem jima vsakemu svojo sestavljanko z nevtralnim motivom. Aljaž je dobil takšno, ki je primerna za starostno skupino 4+, Zara pa takšno za starostno skupino 3+ in bomo videli kako ji bo šlo. Njuni sestavljanki sem izbrala v otroški trgovini Silly, ki je ena izmed mojih najljubših spletnih trgovin (ni lepšega, kot nakupovanje iz udobja domačega fotelja) in ker imajo zelo lepo ponudbo sestavljank za različne starosti predšolskih otrok sem jih nekaj zbrala skupaj, da si lahko pogledate in da vam olajšam izbiro. Poglejte pa tudi ostalo njihovo ponudbo, saj imajo veliko kakovostnih in skrbno izbranih izdelkov. Morda se spomnite, kako smo preizkušali njihove mehke didaktične igrače in kako zadovoljni smo bili ter se še vedno veliko igramo z njimi.

Lahko bi vam napisala veliko različnih predlogov za darila, ampak o igračah in drugih izdelkih tako ali tako napišem vsake toliko časa kaj, zato naj bodo tokrat res samo sestavljanke kot eno najbolj univerzalnih daril (zraven kock, knjig ipd.) Hvala Aljaž!

sestavljankesilly

1. Lesena sestavljanka z liki (EverEarth) je zelo primerna prva sestavljanka za vsakega otroka. Z njo otrok spoznava barve, oblike ter razvija sposobnost logičnega razmišljanja, saj vsak lik lahko vstavi samo na določeno mesto. Starost: 12+ mesecev. Dimenzije: 23 x 20 x 2,7 cm.

2. Sestavljanka Nugga (Franck & Fischer) je poslikana z različnimi motivi ljubkih živalic in je pravi izziv za male možgane najmlajših. Otroka skozi igro uči prepoznavanja različnih barv, pomaga razvijati fino motoriko ter koordinacijo oko-roka. Material: karton iz 75 % recikliranega papirja, barvan z netoksičnimi barvami. Starost: 3+ let. Dimenzije: škatla 24 x 24 cm, 5 kosov.

3. Sestavljanka Frey (Franck & Fischer), ki sem jo izbrala za Zaro. Tudi ta sestavljanka je poslikana z različnimi motivi živalic in je pravi izziv za male možgane. Otroka skozi igro uči prepoznavanja različnih barv, pomaga ravijati fino motoriko ter koordinacijo oko-roka. Material: karton iz 75 % recikliranega papirja, barvan z netoksičnimi barvami. Starost: 3+ let. Dimenzije: škatla 24 x 24 cm, 12 kosov.

4. Sestavljanka Kravica z rožo. Lesena sestavljanka v obliki kravice je pravi izziv za male možgane. Otroka skozi igro uči prepoznavanja različnih barv in oblik, pomaga osvojiti občutek za velikosti, ravijati fino motoriko ter koordinacijo oko-roka. Starost: 3+ let. Dimenzije: 19 x 27 cm, 10 kosov.

5. Sestavljanka Gozd, ki sem jo izbrala za Aljaža. Puzzli s čudovito gozdno pokrajino in njegovimi prebivalci. Material: karton iz recikliranega papirja. Starost: 4+ let (tako piše na škatli, na spletni strani pa piše 3+, kar mislim da je škratek). Dimenzije: 70×22 cm,  48 kosov.

Če boste še malo bolj natančno pogledali po njihovi spletni trgovini, boste našli še kakšno sestavljanko in motiv več.

Z ljubeznijo, Mama.


Današnja objava je nastala v sodelovanju z otroško trgovino Silly, kjer najdete veliko izbiro kakovostni igrač za dojenčke, malčke in otroke ter drugo opremo in pripomočke, ki jih vi in vaši otroci potrebujete. Pokukate lahko tudi na njihovo Facebook stran Silly. Hvala Silly za sodelovanje in za to, da je vaša ponudba vedno v koraku s časom, kar izbiro daril zelo olajša.

X