Moj Nosečkin dnevnik: 28. teden

Home / Uncategorized / Moj Nosečkin dnevnik: 28. teden

Nosečnost je resda najlepše obdobje v življenju vsake ženske, ki se za to odloči, a zagotovo obstajajo tudi nosečniške tegobe, ki lahko nosečnost tudi otežijo. Sama imam srečo, da je to že moja tretja nosečnost, ki jo dokaj dobro prenašam in na srečo nikoli nisem imela večjh težav, pa vendar obstajajo ženske, ki med nosečnostjo izkusijo marsikaj neprijetnega, celo bolečega. Ta teden sem se tudi jaz počutila zelo slabo in malo pojamrala, zato vas naj za začetek vsaj malo sprostim z eno Aljaževo izjavo oz. vprašanjem, ki je tudi meni polepšalo dan.

Bili smo pred trgovino, ko smo srečali eno luštno nosečko, najbrž tik pred porodom in opazil jo je tudi Aljaž: “Mami, poglej! Nosečnica!” Jaz: “Res je.” Aljaž: “A je kupila tvoj dnevnik???” In to vprašanje iz njegovih ust, mi je bilo tako zelo posrečeno in simpatično, da si ga bom za vedno zapomnila. Zakaj? Ker doma redko govorim o svojih projektih in vedno sem samo na hitro omenila kaj je ta “zvezek”, ki je njemu tako všeč, a se z njim ne sme igrati. Nisem niti opazila, kako je posrkal vase vse informacije, ki jim je priča in kako zelo dobro razume, kaj počneta njegova starša. Pa še tako naravno in ponosno je zvenel, ko je tako izgovoril. Res so luštni, ti naši otročki.

No, če si tudi ti, ki to bereš, v veselem pričakovanju in še nisi naročila svojega Nosečkinega dnevnika, lahko to narediš TUKAJ.


28. TEDEN

Teža: 55, 5 kg.

Obseg trebuha: 93 cm.

Kako se počutiš? Ta teden pa sem se počutila slabo, zaradi prehlada, ki me je dokaj zdelal. Drugače imam kar dobro odpornost in sem navajena, da samo malo posmrkam in je to to, tokrat pa me še zdaj vse boli in traja dlje časa kot ponavadi, da pridem k sebi. Žal je k temu najbrž pripomoglo tudi to, da sem zelo slabo spala.

Nosečniška hrepenenja: Povečala sem predvsem vnos sokov in jedi bogatih z železom (že mesec dni nazaj, ampak zadnji teden še bolj intenzivno-hvala vsem za predloge), drugače pa je bila hrana drugotnega pomena, saj imam zaradi prehlada še vedno malo slabši apetit, pa tudi v trebuhu imam vedno manj prostora za hrano, haha.

Kaj je bilo ta teden najlepše? Glede na počutje, težko izpostavim kaj posebno lepega. Upam, da bo naslednji teden lepši.

Kaj je bilo ta teden najtežje? Najtežje je bilo, kljub slabemu počutju, poskrbeti za otroka in hkrati za druge obveznosti. Določene stvari so zato morale počakati, ampak načeloma si mama težko privošči bolniško. Poznate, kajne?

Kateri dogodek tega tedna si boš za vedno zapomnila? Ta teden si bom žal zapomnila po malo bolj neprijetnih stvareh. Po prehladu, pregledu OGTT (ki na koncu koncev sploh ni bil tako mučen, ker nisem bila lačna in sem vsaj na tak način prišla do nekaj ur počitka) in večkratnih obiskih laboratorija. Tokrat se mi je namreč zgodilo, da sta bila izvida za sladkor in hemoglobin v redu (juhuuuu), ni pa bila v redu voda. No, danes sem še enkrat obiskala laboratorij in na srečo zdaj vse štima, tako da sem kar olajšana in se veselim naslednjih 11 tednov nosečnosti.

Z ljubeznijo, Mama.


Na fotografiji nosim že vsem dobro znane materinske kavbojke iz spletne trgovine Asos, materinsko oz. nosečniško bundo iz H&M-a, kupljeno pred več kot štirimi leti, kapo iz Stradivarius-a, škornje Ugg in še eno zelo staro majico iz H&M-a, ki sem jo tudi kupila že nekaj let nazaj in jo nosim zdaj že tretjo nosečnost, čeprav ni nosečniška majica, je pa fajn raztegljiva in daljša (kot tunika).

X