Moj Nosečkin dnevnik: 32. teden

Home / Uncategorized / Moj Nosečkin dnevnik: 32. teden

Pa je minil še en teden. Naenkrat mi čas mineva čisto prehitro in sem nekje v precepu med tem, ko bi rada še malo uživala v nosečnosti in v vseh otrokovih gibih, vedno pogostejšemu kolcanju in velikemu trebuščku ter tem, da končno spoznam svoje dete, svojega tretjega otročka, in ga končno privijem k sebi. Ugotovila sem tudi, da nujno potrebujem še zadnji oddih pred porodom, čas, ki ga lahko preživim samo z družino in se popolnoma sprostim in odmislim vse ostalo. V začetku 33. tedna se odpravljamo na nekajdnevni družinski izlet in tako bomo letošnje velikonočne praznike preživeli nekoliko netradicionalno (več v včerajšnji objavi o barvanju velikonočnih pirhov).

Vsem mamicam želim lep materinski dan, hkrati pa vam in vašim družinam želim mirne velikonočne praznike in veliko lepih družinskih trenutkov!


32. TEDEN

Teža: 57 kg.

Obseg trebuha: 97, 5 cm.

Kako se počutiš? Počutim se dobro, ampak morda že malo utrujeno.

Nosečniška hrepenenja: Ta teden nisem imela posebnega nosečniškega hrepenenja. Pojedla sem ogromno solate, saj se po njej dobro počutim in mojega želodca ne obremeni preveč. Najraje si pripravim motovilec in kakšno mlado solato v kombinaciji s koruzo, fižolo, sirom, piščancem, jajčko ipd. Na vrtu imam tudi že nekaj mlade čebule, zato sem v solato vključila tudi to. me prav zanima, kako bo z uživanjem svežega sadja in zelenjave po porodu. Tokrat bom ravno v prvih mesecih po porodu imela vsega v izobilju in upam, da ne bom prikrajšana zaradi dojenja. Kakšne izkušnje z zelenjavo in dojenjem imate?

Kaj je bilo ta teden najlepše? Ta teden sem imela ponoven zdravniški pregled in zagotovo je bilo najlepše slišati, da naš fantek lepo napreduje in raste, da je obrnjen na glavico in da vse poteka brez problemov. Še vedno je zelo aktiven in zdaj končno intenzivno čutim tudi njegovo kolcanje. Je tudi vam to tako zanimivo? Jaz sem komaj čakala na prvo kolcanje. Si ga kar predstavljam. <3

Kaj je bilo ta teden najtežje? Nič ni bilo posebej težko. Bolečine v križu, ki sem jih imela dan ali dva, so prenehale. Privoščila sem si tudi nosečniško masažo in na splošno se trudim, da bi bila čimbolj mirna in sproščena v teh zadnjih tednih ter da se ne bi obremenjevala z različnimi stresnimi situacijami.

Kateri dogodek tega tedna si boš za vedno zapomnila? Najbolj mi bo v spominu ostal zdravniški in ultrazvočni pregled. Prav tako pa smo preživeli lep družinski vikend na soncu. Otroka sta si končno lahko dala duška na igralih v parku, na svojih poganjalčkih in med tekanjem po travi ter dvorišču. Zdaj sta že prava prijatelja in v veliko stvareh sta si že enaka. Z Aljažem sva se ravno čudila, kako Zara zdaj že spretno pleza in kako gre lahko na enaka igrala kot on, kar jeseni še ni bilo čisto izvedljivo. Ob novorojenčku me bo tako ali tako najbrž kap, ker se bom komaj takrat zavedala, kako velika sta že v resnici.

Z ljubeznijo, Mama.


Na fotografiji imam oblečeno obleko iz Bershke, parko iz H&Ma, ki je zdaj star že nekaj let (ni nosečniška, a je širok model in jo lahko tudi zaprem), nahrbtnik Stradivarius, čevlje Allstar in šal Armani Jeans. Zara ima oblečeno jaknico in trenirko iz Zare, čevlje Allstar, čelado Egg iz otroške trgovine Silly in vozi poganjalček Puky.

X