Art kamp 2016

Art kamp 2016

Pa nam je tudi letos uspelo obiskati Art kamp v Mariboru. Po prvem obisku, ko smo se morali kar hitro odpraviti proti domu, ker je Jakob jokal, smo še enkrat zbrali pogum in tokrat mu je bil sprehod po Mariborskem mestnem parku všeč. Večino časa je prespal, otroka pa sta si medtem pogledala, kakšne aktivnosti vse so pripravili in jih nekaj tudi preizkusila.

Ko primerjam lanske in letošnje fotografije (objava TUKAJ), kar ne morem verjeti, kako sta se otroka v enem letu spremenila. Predvsem Aljaž deluje že tako odraslo, a zame je še vedno moj mali navihani fantek. In še vedno ima rad enake aktivnosti, predvsem plezanje (kjerkoli in kadarkoli, hihi). Tudi letos so jima bile najbolj všeč ribice in čutna pot. Z veseljem sta si pogledala različne stročnice (letos je mednarodno leto stročnic), ki smo jih lahko opazovali skozi povečevalna stekla in se tako naučila še nekaj novega. Predvsem pa smo uživali v sprehajanju, druženju in sproščenem poletnem vzdušju, ki ga je spremljala glasba plesalk, ki so vadile za nastop. Ta njihov ples je Aljaža in Zaro popolnoma prevzel in dolgo smo jih opazovali. Res luštno.

Naslednje fotografije pa bodo imeli za nas posebno mesto (v srcu in nekje v okvirju), ker so v bistvu nastale zelo spontano. Otroka včasih sama izrazita željo, da bi ju fotografirala in ker se to zgodi zelo redko, s Tomijem hitro ujameva trenutek. Te fotografije so nastale, medtem ko sem na klopci v senčki dojila Jakoba, otroka pa sta se igrala in nato fotografirala še drug drugega. Res je bil en tak miren in spokojen trenutek, zato se ga bom za vedno spominjala.

Ne, to ni reklama za Teva sandale, ampak Zarina fotografija Aljaža. Haha.

Z ljubeznijo, Mama.


Naš voziček, ki ga vsi zelo radi vozimo, je Stokke Trailz in ga najdete na spletni strani Stokke.com, pokukate pa lahko tudi na Facebook stran Stokke Slovenija, kjer so objavljene aktualne novičke v povezavo z vso Stokke ponudbo. Zara ima oblečeno H&M oblekico in sandalčke Saltwater. Aljaž ima majico Obaibi in hlače H&M ter sandale Teva. Njuni igrački, brez katerih ne moreta, pa sta delo slovenske ustvarjalke pod imenom Fensifilc, ki ustvarja torbice s punčkami, različne dekoracije iz filca za otroško sobico in je po moji želji naredila še gusarčka za Aljaža. Izbrala sem rdečo barvo, ker je trenutno Zarina najljubša (a ni to, da imajo otroci svoje lastne želje in najljubše stvari, ki izražajo njihovo osebnost, naravnost čudovito???). Jaz imam oblečene kratke hlače iz Stradivariusa, majico H&M in čevlje Birkenstock. Jakobova tetra plenička je Aden&Anais iz spletne trgovine Gozdna Vila.

X