Katero otroško revijo smo izbrali in zakaj?

Home / Uncategorized / Katero otroško revijo smo izbrali in zakaj?

September je čas, ko se moramo starši in otroci odločati o različnih stvareh, povezanih z vrtcem in šolo, o prostočasnih dejavnostih in obšolskih dejavnostih, o naročnini na različne revije, nezgodnem zavarovanju ipd. Iz tega vidika (in tudi z vidika sprememb, saj se začenja novo vrtčevsko in šolsko leto) je september lahko zelo stresen mesec.

Ker zelo radi beremo, je naročnina na otroško revijo pri nas skoraj obvezna. Večkrat kupimo kakšno revijo, zvezek z nalogami, pobarvanko ipd., saj so otrokoma zelo všeč in jih beremo ter rešujemo doma, na dolgih obiskih, potovanjih, na kakšnih praznovanjih in v restavracijah, kjer jima hitro postane dolgčas. Naročnina na revijo se mi zdi veliko bolj smiselna, kot sprotni nakup, saj je cena ponavadi bolj ugodna, hkrati pa so naročnini velikokrat dodane še kakšne ugodnosti ali darilne priloge. Tudi, če doma veliko beremo in rešujemo naloge, ki jih pripravim sama, ima otroška revija svoj čar, hkrati pa je vedno na voljo in otroku ponudi primerno vsebino tudi takrat, ko smo mamice prezaposlene, da bi same kaj pripravile (ufff, tudi jaz že nekaj časa nisem nobene nove aktivnosti, se še kar navajam na ritem s tremi otroki, haha). Letos smo se odločili, da se bomo naročili na otroško revijo Zmajček. Prepričal me je manjši format, saj jo lahko brez težav nosimo povsod s seboj, ne da bi se pri tem zgubala, in bogata vsebina. Prav tako so tudi naslovnica in listi zelo kakovostni in ravno prave debeline. Aljaža in Zaro je prepričalo že samo ime Zmajček, hihi, in pa prisrčne ilustracije, ki ga krasijo. Pri otroških revijah mi je najbolj všeč, da je v njih ogromno različne vsebine od leposlovja (ki je naše najljubše) do didaktičnih nalog in da v njih vsakdo najde kaj zase. V Zmajčku je vsebina luštno prepletena, vse se povezuje in všeč mi je, da so didaktične naloge na sredini revije ter natisnjene na drugačnem papirju ter samo v treh barvah (v septemberski številki so to bela, črna in rdeča), kar ne moti otrokove zbranosti. Močne barve med nalogami lahko, po mojih izkušnjah, otroka zmedejo ali odvračajo pozornost stran od dejanskega namena nalog. Ne manjkajo niti nalepke, ki so njune najljubše, in jih rada lepita kar povsod. Prvi vtis je dober in komaj čakam, da revijo spoznamo še nekoliko bolje.

Ker se vas najbrž še kar nekaj odloča o tem, katero otroško revijo izbrati in ali se nanjo sploh naročiti, vam bo morda koristila naša izkušnja. Naročnino predlagam predvsem tistim, ki iščete vedno nove in nove zgodbe za branje otrokom, ki radi preživljate čas z njimi tako, da jim berete ali pa pojete in deklamirate pesmice, si postavljate uganke ter jih radi usmerjate v učenje preko igre. Če vaši otroci radi sami listajo knjige in revije ter opazujejo ilustracije, potem je to odlična zadeva tudi za vas. Revija Zmajček je namenjena otrokom od 3. do 8. leta starosti in šolarji bodo lahko pri branju določenih prispevkov in reševanju nalog že popolnoma samostojni, vam pa bo ostal kakšen prosti trenutek, da pomijete posodo in v miru spijete kavo, hihi. Če niste prepričani ali bi revijo naročili ali ne, lahko za brezplačni ogledni izvod revije pišete na revijazmajcek@siol.net. Tako jo lahko skupaj z otrokom prelistate in se nato lažje odločite.

Z ljubeznijo, Mama.


Današnja objava je nastala v sodelovanju z Revijo Zmajček, ki nam je prijazno dovolila, da revijo preizkusimo in o njej napišemo nekaj objav ter svoje mnenje. Hvala, otroka se ob preizkušanju zelo zabavata! Če bi tudi vi želeli naročiti revijo Zmajček, lahko to naredite na njihovi spletni strani www.zmajcek.net ali pa izpolnite tiskano naročilnico, ki ste jo zagotovo prejeli v vrtcu ali šoli. Pokukajte tudi k njim na Facebook stran Revija Zmajček, kjer je objavljenih še več informacij in utrinkov iz revije.

*Mnenje in razmišljanje o izdelku je izključno moje in iskreno ter izraža mojo osebno izkušnjo z njim.

X